pochlebiasz mi. dzięki, ale artystą ja akurat się nie czuję
Cytat:
podaj jakies obiektywne kryterium tej "lepszości" dla słuchacza
nie podam Ci - bo jako słuchacz mieszasz "lubienie", "podobanie się" oraz "gust" z wartością, tfu, artystyczną (ohyzdne słowo )
ale pierwszy lepszy muzykolog jest w stanie przygotować analizę formalną, harmoniczną, strukturalną i cholera wie jeszcze jaką, w której wykaże, że utwór JS Bacha stoi na wyższym poziomie "rzemieślniczym" (broń boże artystycznym ) od "szeroko rozumianego popu". pytanie tylko, czy mu uwierzysz
bo jako słuchacz mieszasz "lubienie", "podobanie się" oraz "gust" z wartością, tfu, artystyczną (ohyzdne słowo )
ale pierwszy lepszy muzykolog jest w stanie przygotować analizę formalną, harmoniczną, strukturalną i cholera wie jeszcze jaką, w której wykaże, że utwór JS Bacha stoi na wyższym poziomie "rzemieślniczym" (broń boże artystycznym ) od "szeroko rozumianego popu". pytanie tylko, czy mu uwierzysz
A widzisz - czyli obiektywnie da się stwierdzić, która muzyka jest trudniejsza rzemieslniczo, a nie, która jest "lepsza" artystycznie - bo to każdy może sobie tylko subiektywnie oceniać.
A widzisz - czyli obiektywnie da się stwierdzić, która muzyka jest trudniejsza rzemieslniczo, a nie, która jest "lepsza" artystycznie - bo to każdy może sobie tylko subiektywnie oceniać.
dokoła Wojtek...
a słowa "rzemieślniczo" użyłam, aby Cię nie przestraszyć...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum