[Jeśli temat był już poruszony na forum to z góry przepraszam]
Dziś w dodatku do GW można znaleźć mapę "Karte des Gebies der Freien Stadt Danzig" [ moja ukochana ].
Mapka jest podobna do tej:
Została wydana w oryginalnym rozmiarze 1:100 000 na papierze kredowym.
Mapę sprezentował czytelnikom Tomek Pluciński
W Gazecie również znajduje się wywiad przeprowadzony z Tomkiem. Przedstawia w nim smutną rzeczywistość panującą w temacie udostępniania map WIG-u
2005.02.11.Gdanska Prasowka ułożone chronologicznie. Czyli te o mapach na samym końcu. Chyba nie muszę tłumaczyć jak przeczytać artykuł w max jakości??
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Prawdopodobnie kolejne wydania nie będą tak oszałamiające
Od Źródła usłyszałem coś takiego:
Cytat:
Zrabowali mi 8 map, są tam również mało atrakcyjne plany Gdańska (aż się zdziwiłem, ze nie chcą dać jakiejś mapy WIG. Moze boją się problemów prawnych). W każdym razie będą to raczej niewielkie gabarytowo reprinty.
Ale myśle, że i tak warto przyczaić się na kolejne piątkowe wydania GW. Zbyt często takich reprintów się nie dostaje...
a może chodziło o centralę "Ruchu" na Gdańsk, która jest na Koksowej? (prostopadła do Chrobrego, nie dochodzi do Hallera, równoległa do Pstrowskiego, czyli rejon tzw domków fińskich)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum