Dzisiaj się rozpędziłem, mimo ,że jestem nowy na forum.
Zgadnijcie gdzie to jest?
Zdjęcie pochodzi z mojej kolekcji która gromadzę od ponad 20 lat.
Jest to zbiór zdjęć rosyjskiego korespondenta wojennego, który wraz z Armią Czerwoną wkroczył do Gdańska w 1945 roku.
Że też musiałem tak późno zajrzeć do tego tematu Jak znajdę chwilkę to komparystykę wrzucę. Bo zabudowa ostała się do dziś. A może coś z prawej pierzei??? Jestem ciekaw czy są zdjęcia obrazującę część w której siędzę w tym momencie.
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
Kilka budynków widocznych po lewej stronie zostało do dnia dzisiejszego m.in licha knajpka, która znam z młodości (parterowy budynek). Robiłem w niej zaopatrzenie w formie Rieslingów. (wybór wtedy był ułatwiony, gdyż były tylko dwa gatunki Riesling i Gamza)
Przedstawiam wam zdjęcie tega samego motywu z innej perspektywy. Na pewno je znacie, gdyż je często udostępniałem. Mam jeszcze jedno zdjęcie tego Tygrysa Królewskiego . Ale muszę je zeskanować. Wszystkie oryginały to duże powiększenia 30x40 cm
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum