Wysłany: Nie Lis 27, 2005 1:46 am Gdańsk w filmach
Nie wiem czy już podobny wątek przypadkiem nie był, ale sorki nie chce mi się szukać.
Otóż, oglądałem sobie dziś polski film pt. "Trzeci' i aż miło się zrobiło, gdy bohaterowie wpłynęli jachtem do naszej gdańskiej mariny (próbowałem wtedy gdzieś tam w tle zobaczyć blok, w którym mieszkam).
No i tak sobie pomyślałem że może by było warto zebrać na naszym forum listę filmów w których akcja (fragment akcji) odbywa się w Gdańsku. Znając was to zaraz sypniecie mi dziesiątkami tytułów z rękawa. Zatem do dzieła Sam spróbuję podać na początek kilka bez głębszego namysłu:
1. Trzeci [2004 rok produkcji]
2. Gdańsk'39 [1989]
3. Na kłopoty Bednarski [1986]
4. Radio Romans [1994]
5. Kot i mysz [1967]
6. Wróżby kumaka [2005]
7. Dzieci śmieci [1986]
8. Wolne Miasto [1958]
9. Krótki film o zaliczaniu [2000]
10. Licencja na zaliczanie [2002]
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
12. "Blaszany Bębenek"
13. "Dzien dobry - do widzenia" (mogłem zniekształcic tytuł, chodzi o film z Cybulskim z przełomu lat 50. i 60).
14. "Wróżby Kumaka"
15. "Człowiek z żelaza"
16. "Pogranicze w ogniu"
17. "Znaki szczególne" (znowu nie jestem pewien tytułu - to był serial z Cieślakiem, jeszcze przed "07 zgłoś się")
18. "Czterej pancerni i pies"
Jasne! Był odcinek kręcony w Novotelu. Pamiętam cudny tekst portiera : "Panie była tu taka jedna w futrze. Zapewna kurew jakaś".
Ten odcinek to był prawie na końcu, jak Borewicz szukał właśnie jakiejś prostytutki. Nie wiem, czy dobrze kojarzę, ale miała ona "pracować" u "Maksima w Gdyni"
Poza tym jeszcze "Piłkarski poker", ale to głównie w Coppotach.
I kiedyś taki wątek była na Cafe Trójmiasto.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum