Z lotniskiem? a gdzie to w ogóle jest? bo ja ponad 20 lat mieszkałem na Rozstajach, a o ulicy Lewoniewskich słyszę od niedawna i nie mam pojęcia, gdzie to?
Braci Lewoniewskich to ulica laczaca Grunwaldzka z Hynka przez wiadukt na Zaspie, pamietam, ze w latach 80-tych i chyba na poczatku 90-tych nazywalo sie to ul. Pilotow. Ale nie kojarze za bardzo, gdzie mialby stac ten budynek, czy to moze czesc dawnych zakladow papierniczych?
Te budynki są w zasadzie przy grunwaldzkiej, vis-a-vis dzisiejszego Żaka, dawnej zajezdni. Strach, super, że wypatrzyłes, że DANZIG tam wyłazi!
http://www.dawnygdansk.pl/gdansk/k85.htm
Z lotniskiem? a gdzie to w ogóle jest? bo ja ponad 20 lat mieszkałem na Rozstajach, a o ulicy Lewoniewskich słyszę od niedawna i nie mam pojęcia, gdzie to?
To zupełnie tak jak ja (28 lat nie wiedziałem). Dowiedziałem się o nazwie ulicy jak musiałem spisać protokół powypadkowy
Pozwolę sobie podpiąć się pod ten temat.Po przeciwnej stronie dawnych zakładów graficznych stoi domek.Wypatrzyłem namalowany na nim numer 256,który wygląda na dość stary.Czy orientuje się ktoś co to za oznakowanie?Domyślam się,że ma to związek z koleją.Czy był to domek drużnika przy przejeździe kolejowym,zanim jeszcze powstał most?
10.02.2007 r.-Braci Lewoniewskich 2m.jpg
Plik ściągnięto 23560 raz(y) 62,33 KB
10.02.2007 r.-Braci Lewoniewskich - 1m.jpg
Plik ściągnięto 23560 raz(y) 68,67 KB
10.02.2007 r.-Braci Lewoniewskich 3m.jpg
Plik ściągnięto 23560 raz(y) 69,13 KB
10.02.2007 r.-Braci Lewoniewskich-4m 256.jpg
Plik ściągnięto 23560 raz(y) 72,24 KB
_________________ Bacz byś nie zgłupiał od mądrości swojej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum