_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
a to news!
przy okazji pochwalę się, że z panem Chmielewskim jestem w dobrej komitywie- fantastyczny człowiek, wszytskie sprawy "napisowe" z nim omawiałem. oddany sprawie jak mało kto.
a to news!
przy okazji pochwalę się, że z panem Chmielewskim jestem w dobrej komitywie- fantastyczny człowiek, wszytskie sprawy "napisowe" z nim omawiałem. oddany sprawie jak mało kto.
No tak, ale z informacji od Pętelki wynikało, że ten pomnik był raczej z Klein Zünder a nie z Gdańska. Z Bastionem św. Elżbiety on na pewno nie ma nic wspólnego, tamtejszy pomnik jest po pierwsze dokładnie obfotografowany, po drugie stał jeszcze jakiś czas po wojnie tylko strącono z niego niesłuszne ptaszysko a dorobiono własciwego orła.
Pumeksie, może uda Ci się coś jeszcze odczytać ze zdjęcia. Bo ja niestety tylko widzę 1914-18.
Smolna01.JPG
Plik ściągnięto 6554 raz(y) 59,45 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
U góry jest "Den im Welt..." (zapewne "Weltkriege")
niżej "gefallenen" i tu nie jestem pewien, czy duża litera rozpoczynająca następny wyraz to D.
Tego co jest niżej, na razie nie jestem w stanie odczytac
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum