Wysłany: Czw Maj 20, 2004 11:20 am Jak dołączać zdjęcia
JAK DOŁĄCZAĆ ZDJĘCIA
Najpierw klikasz na przycisk "odpowiedź". Wyświetla Ci się wtedy strona z okienkiem do wpisania tekstu. Dalej metody są dwie:
1. ZDJĘCIE, KTÓRE MASZ W KOMPUTERZE - przesuwasz stronę na dół i tam gdzie jest napisane "załącz plik" naciskasz "przeglądaj" i wybierasz zdjęcie bezpośrednio z Twojego komputera, naciskasz "dodaj załącznik", a jak już sie załaduje to "wyślij"
2. ZDJĘCIE, KTÓRE JEST NA INNEJ STRONIE - na zdjęciu, które jest na innej stronie internetowej klikasz prawym przyciskiem myszki, kopiujesz adres obrazka, wracasz na forum do strony, gdzie wpisuje się odpowiedź i z listy przycisków wybierasz "Img", wklejasz skopiowany adres i gotowe.
ZDJĘCIE, KTÓRE JEST NA INNEJ STRONIE - na zdjęciu, które jest na innej stronie internetowej klikasz prawym przyciskiem myszki, k
Zaletą pierwszej metody jest to, że zdjećie zostaje przesłane na nasz serwer i na pewno nie zniknie z forum, zaletą drugiej jest to, że zdjecie nie zostaje przesłane na nasz serwer i przez to nie zajmuje na nim miejsca, jednak kiedy ktoś usunie zdjęcie ze swojej strony, ono zniknie i u nas.
Powyższe metdoy załączania zdjęć są stosowane od wieków i DZIAŁAJĄ.
Ze wzgledu na ograniczoną i kurczącą się przestrzeń na serwerze proszę, abyście z rozsądkiem dodawali załaczniki i w mairę możliwości i umiejętności zmniejszali ich "wagę". Limit wielkości dla zdjęcia to 150kb, dobrze też, aby dłuższy bok nie przekraczał 800 pixeli.
(powyższe kieruję też sam do siebie )
Mikołaju, dzięki za instrukcję, szczególnie w zakresie wstawiania zdjęć z innej strony, bo tego nie wiedziałam.
Jeżeli chodzi o wstawianie zdjęć z własnego komputera, to postępuję właśnie tak jak napisałeś, o czym świadczy fakt, że ze dwie fotki udało mi się w ten sposób wkleić. Jednak w większości wypadków po wybraniu zdjęć i kliknięciu 'dodaj załącznik' pasek ładowania dochodzi tak do połowy i... koniec. W całym tym procesie zdarza się niejednokrotnie, że wyloguje mnie... no i całą zabawę trzeba zaczynać od początku.
Ponieważ - jak piszesz i jak widzę po zdjęciach innych forumowiczów - zawsze to działało, muszę niestety przyjąć do wiadomości, że jest to najprawdopodobniej kwestia mojego sprzętu bądź oprogramowania i zrezygnować z tych prób.
Pętelko, ja też miałem początkowo podobny problem. Wszystkie objawy, o których piszesz, u mnie również występowały. Powodem było moje złe wstawianie zdjęć.
Po wybraniu opcji "Odpowiedz" i wpisaniu tekstu, wybierałem "Przeglądaj", a zaraz po tym "Wyślij" i właśnie wtedy komputer fiksował. Trzeba jednak wykonać trzy etapy. Pierwszy to właśnie "Przeglądaj", drugi - "Dodaj załącznik" a trzeci "wyślij" i wszystko powinno być w porządku. Powodzenia.
No i rzeczywiście jest tak jak pisałam wcześniej: moje dotychczasowe kłopoty ze wstawianiem zdjęć wynikały z używanego sprzętu bądź systemu czy oprogramowania. Jak widać w teście - z innego komputera poszło jak po maśle.
Danziger a co ty próbujesz załączyć? może to ma niewłaściwy format? ja kiedyś przez pomyłkę zrobiłem jpegi w których coś tam było inaczej ustawione, bodajże jakieś kolory 32- zamiast 24-bitowe, wgrałem je na Akademię i tez się za cholerę nie wyświetlały.
problem był już chyba poruszany na Forum, ale nie mogę znalesc
Cytat:
przesuwasz stronę na dół i tam gdzie jest napisane "załącz plik" naciskasz "przeglądaj"
a jezeli na dole strony nie ma czegoś takiego? Dokładnier mam taki problem w dziale "granice". Nie mogę dołączyć zdjęcia, ponieważ w odpowiedzi nie ma w ogóle takiej opcji.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum