Poszłabym na spacer i pstryknęła coś dla porównania, ale z której to strony jest widok?
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
chyba raczej Sobótki (ale tej części od Jaśkowej)... ale coś mi tu nie pasuje...
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
"Cafe Derra" bylo na Schidlitz, na poczatku Karthäuser Straße (ul. Kartuska), z centrum po lewej stronie.
Tam mozna bylo wjechac na zaplecze i odstawic konie z droszka, albo i auto.
Moze ma ktos pocztowke i pokaze ja tu?
Po wojnie byl tam Klub Sportowy "Gedania", w ktorym trenowal Zygmunt Chychla, mistrz olympijski w Helsinkach.
O dziekuje Ci bardzo Sabaoth!
Na pieczatce widac, ze to nie nalezalo do Karthäuser Straße, tylko do Neugarten (Nowy Swiat po wojnie, a teraz Nowe Ogrody).
Trzecie foto, to chyba ostatni wyglad, a czwarte pokazuje zaplecze. Aby zalelefonowac wystarczylo wykrecic 4 cyfry...
Dokładnie tak: trzecie zdjęcie to najnowszy widok, a czwarte to widok "ogrodu" restauracji. Tylko nie mam 100% pewności, czy pierwsze jest starsze od drugiego.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum