Dziękuję Saabciu za tłumaczenie.
Swoją drogą taki król to ma dobrze, też bym chciał mieć immunitet i kolekcjonować auta
Były by to głównie amerykańskie krążowniki szos, ach pomażyć sobie mogę :(
Zobaczcie tutaj , tam są auta z mych snów. Chyba nigdy nie bedzie mnie stać na takie cuda.
Poezja i spełnienie mych wszelkich fantazji taki Caddy.
Kiedyś za lepszych czasów miałem namiastkę tego luksusu. Sprzedałem tzw. pasjonatowi za symboliczne pieniądze co obiecywał go odrestaurować. Oddał go na złom :( Nigdy bym go nie sprzedał gdybym wiedział, że tak postąpi. Nienawidzę złomiarzy
Cadillac w naszym klimacie (o śnieżnej szwedzkiej północy nie wspominając) to rewelacyjny pomysł.
I tu się mylisz (a masz na myśli chyba kabriolety). Po pierwsze, kabriolet jest zazwyczaj drugim samochodem i w Szwecji użytkowanym praktycznie od czasu jak stopnieje śnieg do pierwszych przymrozków, czyli większą część roku. Czasami się śmieję: "O wiosna idzie, kabriolety na ulice wyjechały" Po drugie zima w Szwecji nie różni się zbytnio od zimy w Polsce, oczywiście Szwecja jest strasznie rozciągnięta i na południu śnieg, nawet zimą, należy do rzadkości, w Sztokholmie klimat podobny jest do Gdańska, dopiero bardziej na północ występują teraz srogie zimy. No i ilość kabrioletów w Szwecji jest imponująca, Cadillaców zresztą też, podobnie jak i innych starych bądź dziwnych samochodów. Zresztą stare samochody można tu kupić stosunkowo tanio, może kupię sobie jakieś stare Volvo. Osobiście marzy mi się Duett ale może też być PV albo Amazon.
Volvo Amazon z 1966 r. Całkowicie sprawny, z przeglądem za jedyne 4 500 zł:
Volvo PV z 1961 r. sprawny z przeglądem, za ok. 6 700 zł:
Duett jest rewelacyjny ! Amazon się chowa
Ja i tak fanem jestem Cadilaca Eldorado w wersji cabrio z 1956 roku
Tylko żartowałem
Wszystkie stare kultowe auta są OK !
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum