Wysłany: Sob Cze 12, 2004 4:46 pm ONET.PL - Gdańsk: 21-latek zginął pod gruzami
ONET.PL - Gdańsk: 21-latek zginął pod gruzami Zwłoki 21-letniego mężczyzny znaleźli gdańscy strażacy w rumowisku budynku byłych zakładów mięsnych w Gdańsku, gdzie przed południem runęły stropy między piętrami - poinformował PAP Piotr Porożyński z pomorskiej straży pożarnej. Do zdarzenia doszło tuż po godz. 10. w zdewastowanym trzypiętrowym budynku, gdzie dwaj poszukiwacze złomu najprawdopodobniej demontowali żeliwne filary nośne.
W tym przypadku powiedzenie, że ludzka głupota zna granice - nie sprawdziło się.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Ostatnio zmieniony przez Marcin Sob Cze 12, 2004 8:30 pm, w całości zmieniany 1 raz
Tak, widzieliśmy policyjnego jeepa stojącego w poprzek bramy wjazdowej do rzeźni, widzieliśmy ludzi z okolicznych domów przyglądających się ciekawie akcji, potem w telewizji widzieliśmy reportaż z akcji.
Złomiarze ukarali się najsurowiej jak można. Przynajmniej jeden.
Widzieliśmy też, przemierzając z Asią i Mikołajem Englischer Damm, żonę tego złomiarza i jego dziecko, w przerażeniu czekających przed bramą na wynik akcji...
Moje mieszane uczucia co do procederu złomiarskiego pomieszały się jeszcze bardziej...
Śmierć człowieka jest zawsze tragedią.
Ale jak można było być aż takim ... by demontować FILAR NOŚNY! Nie zdziwiłbym się gdyby ten niszczęśnik został uhonorowany Nagrodą Darwina.
Wysłany: Wto Cze 15, 2004 11:00 pm Zakłady Mięsne w Gdańsku - ruina, nie zabytek
Zakłady Mięsne w Gdańsku - ruina, nie zabytek Wojewoda Pomorski Jan Ryszard Kurylczyk domaga się, by konserwator wykreślił z listy zabytków budynki dawnych Zakładów Mięsnych w Gdańsku.
No i tutaj się zgadzam z wojewodą. Bo w życiu tego nie opchną, i cena pewnie zbyt wysoka jakna "zabytek". A lepiej te pieniadze, które by chcieli wywalić w to miejsce, niech wreszcie wpompują w Bramę Nizinną, póki jeszcze stoi.
_________________ Gdańszczanka
* * *
...ze słońcem w kieszeni i chmurą gradową...
...i mściwym toporem krzyżackim....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum