Forsterówkę to już wszyscy widzieli (ja niestety tylko zza płotu), ale za to dworek przy Kwiatowej to jest coś, na co wydam pieniądze, jak tylko wygram w totka
Ma wszystko - nawet napisy na murach i prawdziwą żywą sowę na kominie - sowa niestety nie dała się sfotografować.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Nie wiem, czy ta ilustracja będzie pasowała do tego tematu. Przedstawia ona zniszczenia dokonane przez wylew Wisły na Żuławach narysowane przez J. Wittego, a pochodzi z "Illustrirte Zeitung" ok. 1870.
Jednym z ciekawych obiektów fortyfikacyjnych na tym terenie jest schron gauleitera o powierzchni ok. 50 m². Schron został wybudowany w wiosną 1941, zmodernizowany w 1944
znalazlam to w interecie, czy ten schron jeszcze tam istnieje? czy mozna go zwiedzic?
Będąc 2 lata temu na Wyspie Sobieszewskiej, prawdopodobnie gdzieś w okolicach Sobieszewka, natrafiliśmy na walącą się chałupę. Dom, choć przepiękny, był istną ruiną, pełną niewiarygodnych ilości śmieci. Tym, co nas wprowadziło w osłupienie, jest wiek domu - we wnętrzach zachowała się data 1740. W 1864 r. poddany został renowacji , co pokażę na zdjęciach. Czy ten budynek jeszcze istnieje, ktoś wie? Bo raczej miał marne szanse na przetrwanie...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum