Do lat 50-ych kierukowskazy to były takie semaforki. Normalnie wisiały w specjalnych wnekach, a w razie skrętu podnosiły się do poziomu i wskazywały kierunek jazdy samochodu. Taki wzwód miały.
Pare dni temu widzialem taki samochod na ulicy, moje corki zrobily oczy jak na emotikonie
Do tego z tylu zamiast bagaznika mial skorzana walizke zapinana na skorzane paski.
A jesli chodzi o 2CV, to w pierwotnej wersji dla oszczednosci byl tylko jeden reflektor
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Ale na moje usprawiedliwienie mam to, ze wtedy siedzialem za kierownica mojego samochodu, rzecz miala miejsce na skrzyzowaniu, ja jechalem w lewo, a ten zabytek prosto. Moze jeszcze go spotkam, tu duzo takich samochodow jezdzi.
Jeszcze o starych samochodach. Tutaj sporo takich jezdzi po drogach, przedwojenne wzbudzaja sensacje (szczegolnie takie z lat 20-30 tych) ale powojenne mozna spotkac dosyc czesto. W ogloszeniach o sprzedazy tez jest tego sporo, a ceny w wielu przypadkach przystepne:
Jeszcze o starych samochodach. Tutaj sporo takich jezdzi po drogach, przedwojenne wzbudzaja sensacje (szczegolnie takie z lat 20-30 tych) ale powojenne mozna spotkac dosyc czesto. W ogloszeniach o sprzedazy tez jest tego sporo, a ceny w wielu przypadkach przystepne:
Mamy w klubie często okazje przeglądać szwedzkie pisma branżowe: "Nostalgia" i "Sport Classic Koep & Saljes" (albo jakoś tak). To tam tez widać sporo niedrogich oldtimerów. Ale polskie władze czynią wszelkie starania, zeby nie opłaciło sie tego sprowadzić do Polski.
Ale polskie władze czynią wszelkie starania, zeby nie opłaciło sie tego sprowadzić do Polski.
No tak, samochod nie spelnia norm Euro, ma powyzej ilus tam lat - innymi slowy, wedlug urzednika to zlom zasmiecajacy nasz piekny kraj Moze dlatego tak niewiele starych samochodow spotyka sie w Polsce. A te powyzej, sa naprawde w doskonalym stanie, pewnie lepszym niz niejedno BMW czy Audi sprowadzone z Niemiec w ostatnim okresie i uzytkowane przez jakiegos ABSa
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum