Wysłany: Sob Maj 28, 2005 8:48 pm płyta chodnikowa na Uphagena
Obecność na forum wyostrzyła moją „percepcję” miasta, patrzę w górę i w dół.
I właśnie takie patrzenie w dół zaowocowała ciekawą płytą chodnikową prezentowaną poniżej (na ul. Uphagena 18 ) . Były już cegły, studzienki kanalizacyjne, napisy, ale z czymś takim na forum się jeszcze nie spotkałem (może przeoczyłem). Czyżby wynikało z tego, że chodnik na Uphagena był kładziony przez firmę P. Jantzen’a z Elbląga? Pewnie w swoich archiwach macie więcej takich płyt chodnikowych. Pokażcie!
To była kiedyś - jeśli dobrze kojarzę - Grünowa zagadka.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Utworzę specjalne konto, przyjmuję wyłącznie wysokie nominały
A mój Tata tam u góry pewnie się cieszy, że jego powieedzonko zdobyło takie powodzenie... Kiedyś tylko ja byłem obdarzany tym komplementem. A teraz proszę: słówko trafiło do jezyka potocznego. Siła internetu...
Czy to nie jest przypadkiem watek o płytach chodnikowych? Framuga ze mnie, zboczyłem...
A ja sie odwołam do pamięci starych oliwiaków. Pamietacie, że taka płytka była wmontowana w chodnik tuz przy dawnej kawiarni "Kon-Tiki". Pamietam to jak dzisiaj. Wiem też, że jej tam już nie ma:-(
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum