Wysłany: Sob Maj 21, 2005 11:04 pm Re: "Świat mało znany"
parker napisał/a:
Przeszła mi dziś pod nosem bliżej niezidentyfikowana parada z transparentem "Świat mało znany"
Międzynarodowe Spotkania z Twórczym Życiem Osób z Niepełnosprawnością Intelektualną
"Świat Mało Znany" Gdańsk, 20 - 22 maja 2005 r.
Cytat:
Festiwal „Świat Mało Znany” ma na celu umożliwienie zdrowym ludziom kontaktu z osobami niepełnosprawnymi, zaprezentowanie ich osiągnięć i promowanie tolerancji. Organizatorzy chcą pomóc w wyrównywaniu szans na pełne uczestnictwo w życiu społecznym oraz budowanie pozytywnego wizerunku osób upośledzonych.
Patronat nad Festiwalem objęli Marszałek Województwa Pomorskiego Jan Kozłowski oraz prezydent Gdańska Paweł Adamowicz. Organizatorami, obok Miasta Gdańska, jest Polskie Stowarzyszenie na rzecz Osób z Upośledzeniem Umysłowym, Koło w Gdańsku.
Cytat:
21 maja, godz. 18.00: spektakl uliczny kończący warsztaty teatralne, plastyczne i muzyczne połączony ze wspólnym przejściem artystów i publiczności z Centrum Manhattan do Teatru Leśnego.
dla parker za refleks i noszenie aparatu fot. przy sobie! Oraz skuteczne użycie, naprawde brawo! W imieniu wątku "Stow i fundacje" też sie tak zachwycam!I prosze o wiecej...takich "refleksów" !
Przypadkiem jeszcze jakiś zjazd Syren wszedł Ci w kadr - ile się w tym mieście dzieje!
To Klub Syrena Pomorze, znam ich. Klub ma siedzibę w Sopocie przy Minigolfie między hestią i plażą, jego prowodyrem jest rodowity Hamburczyk, prowadzący ten MInigolf i Tawernę. On zamieszkał w Sopocie w połowie lat 90-ych, zobaczył gdzieś wrastającą w glebę Syrenę 104, kupił, uruchomił i po jakims czasie dookoła wyrósł klub Syreniarzy. Hamburczyk ma na imię Peter i jako wygaszacz w komuterze kręci mu się napis Peter von Danzig...
Swoja droga nie wiedziałem, że mieli pojechac na jakąś paradę. A przeważnie wiem o takich zamiarach.
A nie, tego nie znam. To inne piętro Własciciele zabytkowych Rolls-Royce'ów w Polsce nie zadaja się z właścicielami zabytkowych Simek albo Syren. Choc moze są jakies wyjątki...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum