W kwietniu na trasy ruszą 23 zupełnie nowe pociągi, m.in. z Warszawy do Zielonej Góry, Gdyni i Kołobrzegu, z Krakowa do Świnoujścia, z Zakopanego do Gdyni. Z tego aż dziesięć połączeń to połączenia nocne.
Każdego miesiąca pasażerowie będą mogli kupić ok. 10 tys. biletów po 27 zł, czyli o kilkadziesiąt złotych taniej, niż zapłaciliby według normalnej taryfy. Ale uwaga! Nie wszystkie bilety będą tak tanie. Podróżni, którym nie uda się ich kupić, zapłacą za przejazd tak jak w pociągu pospiesznym.
Do pociągów TLK ma przyciągać też ochrona prywatnej firmy. - Zatrudniliśmy firmę Juventus - poinformował prezes. - Ochroniarze mają licencje, mogą używać broni. Służba Ochrony Kolei również będzie pomagać, ale na dworcach - wyjaśniał prezes PKP InterCity
No, zobaczymy jak to się sprawdzi (byle nie podzieliło losu części tanich przewoźników lotniczych).
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
:D No, zobaczymy jak to się sprawdzi (byle nie podzieliło losu części tanich przewoźników lotniczych).
To na pewno nie, bo tu będą wykorzystane miejsca w już kursujących pociągach. Miejsca, które do tej pory były zapewne puste. InterCity już od dawna ma inną ofertę specjalną dla pełnego obłozenia swoich składów: bilety Last Minute, po 10 złotych, w wybranych pociagach na wybranych fragmentach trasy.
Za to należy sie spodizewać akcji związków zawodowych w Przewozach Regionalnych, które zażądaja połączenia IC z PR. Tak jak wcześniej zażądali połączenia PR i SKM...
z Turyna, rzecz jasna
no ale do stolicy Pyrlandii nie ma bezpośredniego połączenia? granda! chciałam sobie bimby dokładnie obejrzeć
i na Mazury nic, szkoda
z Turyna, rzecz jasna
no ale do stolicy Pyrlandii nie ma bezpośredniego połączenia? granda! chciałam sobie bimby dokładnie obejrzeć
i na Mazury nic, szkoda
No bo to sa miejsca w juz kursujących pociągach IC, mówiełem przecież. A ekspresy i intercity w Polsce to musza byc do Warszawy, z Warszawy, albo przez Warszawę. Inaczej nie ma.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Może ktos z Was wie na czym polegają imienne, tygodniowe bilety sieciowe?
http://www.pkp.pl/oferta_wybor.php?id=10
Na zapodanej stronie jest napisane że osoba posiadająca taki bilet moze jeździć pociągami osobowymi i pośpiesznymi uruchamianymi przez PKP Przewozy Regionalne. Tylko po czym poznać, że dany pociąg jest PKP PR a nie jakiejś innej spółki? Czy może wszystkie pośpieszne i osobowe są uruchamiane przez PKP PR?
No i jeszcze ta ulga 50%, z tego co wiem to ulgowy ma 37%... czyli komu ta ulga przysługuje? w kasach natomias twierdzą, że na te bilety na ma w ogóle jakichkolwiek ulg
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum