Niech i ja dołączę do szanownego grona forumowiczów mogących pochwalić się posiadaniem własnej zagadki.
Pytanie brzmi: gzie to się znajduje?
Pytanie drugie, na które i ja nie znam odpowiedzi:co to jest i dlaczego właśnie tam?
Uwaga odpowiadam na pytanie pierwsze.
Figury te znajdują się na daszku jakiegoś baraczku przy ul.Cystersów w Oliwie.
Pytanie drugie pozostawiam bez odpowiedzi, niech inni tez mają szansę
_________________ Nie wiem, nie znam się, nie orientuje się, zarobiony jestem !
Zgadza się.
Figury faktycznie znajdują się na dachu baraczków przy ul. Cystersów. Doałbym tylko, że ten baraczek znajduje się na zapleczu Domu Bramnego tuż obok parkingu.
Przeprowadziłem wywiad środowiskowy i ustaliłem, że figury te pojawiły się na dachu Domu Zarazy jakiś rok temu za sprawą pewnej pani. Pobudki nieznane, zapewne nie niskie.
Nie jest to klasyczna zagadka bo sam nie znam odpowiedzi co przedstawia ta fotografia. Nurtowało mnie to od dawna i terza chcę aby Was też troche ponurtowało.Proponyję małą burzę mózgów nad zdjęcie bodaj z drugiego tomu BSG. 9 (znajduje sie obok słynnego zdjęcia gdańskiej konduktorki).
Nad tym zdjęciem spędziłem sporo czasu. Miałem też parę wersji co do lokalizacji (np. po przeciwnej stronie Starej Pakowni) ale żadna z nich po głębszej analizie nie okazała się prawdziwą. Liczę na Was Rzygacze.
Niech Rzyg (Moc) będzie z Wami.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Nie tylko Ty zastanawiales sie, gdzie zrobiono to zdjecie. Ustalmy moze na poczatek, czy wszyscy zgadzaja sie, ze na drugim planie (za domami) jest woda. Ja bym to zdjecie umiejscowil gdzies na Dolnym Miescie, a woda bylaby wtedy Nowa Motlawa.
Ta zagadka też nie daje mi spać, ale pomimo przeanalizowania stek, setek innych zdjęć nie udało mi się dotychczas trafić (lub przeoczyłem) na jakiś wspólny detal łączący obie fotografie.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Nie tylko Ty zastanawiales sie, gdzie zrobiono to zdjecie. Ustalmy moze na poczatek, czy wszyscy zgadzaja sie, ze na drugim planie (za domami) jest woda. Ja bym to zdjecie umiejscowil gdzies na Dolnym Miescie, a woda bylaby wtedy Nowa Motlawa.
Czy zgadzacie sie z moimi domyslami ze zdjecia?
Czy aby ten problem nie był kiedyś analizowany w "30 Dniach"?
Jesli Twoje domysły są słuszne, to zdjęcie byłoby zrobione około 5 - 6. rano, Tak mi sie wydaje.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum