Wysłany: Nie Lut 20, 2005 11:04 pm Dojrzewalnia róż - spacer po ...
W dniach 5, 6 marca odbędzie się w Gdańsku festiwal dla kobiet Dojrzewalnia Róż. Jedna z impprez nosi tytuł: Historyczne sylwetki kobiet – spacer po starym Gdańsku, po paru miesiącach pobytu na forum moja czujność jest wzmożona i cóż zauważyłem w opisie tej imprezy (podkreślenie moje):
Historyczne sylwetki kobiet – spacer po starym Gdańsku. Prowadzi: Gabriela Kosicka – Przewodniczka turystycznya związana z międzynarodową organizacją kobiecą Soroptymist. "Zapraszam na spacer po gdańskiej starówce (300 km>>). Będziemy mogły przyjrzeć się historycznym sylwetkom kobiet i zobaczyć jak bardzo kobiety wpłynęły na historię Gdańska na przestrzeni wieków, od średniowiecza do współczesności. Przejdziemy Ogrną, Długą, Długim Targiem, Długim Pobrzeżem, Mariacką i Św. Ducha.
Ale myślę, że sam spacer jest chyba wart polecenia (jak i inne imprezy), zwłaszcza, że w tym przypadku jest on za darmo.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Hola koledzy!!! Może zwolnijcie trochę???
Nie przypisujcie p. Kosickiej słów jakiegoś pismaka wklepującego program tej imprezy na stronę o festiwalu - gwarantuję wam, że nie używa tego określenia w odniesieniu do Gdańska, jest jedną z najlepszych przewodniczek w naszym mieście.
I qrcze teraz przez jakiegoś nieudacznika ma udowadniać że nie jest wielbłądem?
_________________ "A ja sobie jeżdżę na motorowerze i nocą na szosie łapię w worek jeże..." (Jan Krzysztof Kelus)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum