Ja ją odkryłem jakieś 30 lat temu i zawsze jak przechodziłem, to wzdychałem, że w niej nie mieszkam Z tym że dopiero kilka lat temu dostrzegłem napis "Villa Martha".
A to, co sfotografował Mikołaj, to raczej przypadkowa zbieżność.
A to, co sfotografował Mikołaj, to raczej przypadkowa zbieżność.
To ja a nie Mikołaj
Oczywiście, że przypadkowa zbieżność, ale najwyraźniej obrazek poszukiwanej Anny mam tak wdrukowany, że zwróciłam uwagę
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Zgodnie z obietnicą załączam fotki villi Martha. Przepraqszam za ten plan ogólny bo wydaje się, że głównym obiektem jest drzewo ale zamieściłem go dla ogólnej orientacji,
Ostatnio zmieniony przez Makabunda Sro Lut 16, 2005 10:15 pm, w całości zmieniany 2 razy
Podpiąłem się pod ten wątek bo dotyczy Oliwy. Mam pytanie do Sabaotha czy pomieszkując w Szwecji spotkał się z zabytkami, które nasi szwedzcy przyjaciele "buchnęli" nam na przestrzeni wieków. Pisze to a propos zabytków oliwskich bedących teraz w szwedzkim Skoloster (chyba nie przekręciłem nazwy). Z internetu wiem, że jedno Skoloster (nie koniecznie jedyne) znajduje się pod Sztokholmem. Czy to o tą miejscowość chodzi?
Pytam się dlatego, że jest pewne prawdopodobieństwo, że Sztokholm znajdzie się na mojej życiowej drodze (tylko parę dni) in oprócz ewentualnego spotkania d.h AR chciałbym również rzucić okiem (już o rewindykacji nie wspomnę ) na oliwskie zabytki jeśli czas i możliwości pozwolą.
Podpiąłem się pod ten wątek bo dotyczy Oliwy. Mam pytanie do Sabaotha czy pomieszkując w Szwecji spotkał się z zabytkami, które nasi szwedzcy przyjaciele "buchnęli" nam na przestrzeni wieków. Pisze to a propos zabytków oliwskich bedących teraz w szwedzkim Skoloster (chyba nie przekręciłem nazwy). Z internetu wiem, że jedno Skoloster (nie koniecznie jedyne) znajduje się pod Sztokholmem. Czy to o tą miejscowość chodzi?
Osobiscie sie nie spotkalem, ale moge sie popytac. A miejscowosc (obila mi sie o uszy) nazywa sie Skokloster. I chyba tam wlasnie sa polskie zabytki. Skokloster lezy ze 100 km na polnoc od Sztokholmu i blizej mu do Uppsali (patrz mapka).
Makabunda napisał/a:
Pytam się dlatego, że jest pewne prawdopodobieństwo, że Sztokholm znajdzie się na mojej życiowej drodze (tylko parę dni) in oprócz ewentualnego spotkania d.h AR chciałbym również rzucić okiem (już o rewindykacji nie wspomnę ) na oliwskie zabytki jeśli czas i możliwości pozwolą.
Bardzo chetnie sie spotkam. Gwoli scislosci, nie mieszkam w samym Sztokholmie, tylko w Soedertälje, jakies 35 km na poludnie od Sztokholmu. Postaram sie dowiedziec, jaka jest mozliwosc rzucenia okiem (juz o kamieniu nie wspomne ) na nasze zabytki.
To nie ta. A takie strony jak ta powinniśmy bojkotować
Cytat:
Villa Anna to nie hotel, lecz przytulny domek jednorodzinny w spokojnej dzielnicy położonej około 1 km od centrum i starówki (300 km>>)- 5 minut autobusem.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum