Na Politechnice od dłuzszego czasu mozna obejrzeć wystawę poświeconą Naturforschende Gesselschaft, którego członkowie przyczynili się do powstania 100 lat temu Technische Hohschule i którego liczne zbiory przekazano uczelni. Wśród wielu dokumentów i pamiątek jest m.in. ten exlibris - wspaniały, prawda?
Słyszeliście cos może o obchodach tej okrągłej rocznicy powstania Politechniki?
Jak na razie był cykl artykułów w dzienniku, albo w wyborczej. Ostatnio był nawet taki, co w tytule miał "100 lat". Wyciąłem go sobie, ale jeszcze nie przeczytałem. Jak przeczytam, to opowiem.
musiał być w Dzienniku, bo w Gazecie to bym zauważył. oprócz artykułów i okolicznościowych publikacji spodziewałbym się jakichś "oficjalnych obchodów 100-lecia" z wystawami, konferencjami, wykładami itp. ale póki co nie słyszałem żadnych oficjalnych zapowiedzi.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum