Wysłany: Czw Maj 06, 2004 9:47 pm Ratujemy stare nagrobki ze schodów przy ul. Łąkowej
Ratujemy stare nagrobki ze schodów przy ul. Łąkowej
Z Łąkowej? :shock: Ale się rypli. Pewnie zaraz na gazeta.pl dokonają korekty, ale póki co artykuł nazywa się jeszcze "Ratujemy stare nagrobki ze schodów przy ul. Łąkowej".
gw.JPG
Plik ściągnięto 10944 raz(y) 19,26 KB
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Ostatnio zmieniony przez Marcin Pią Maj 07, 2004 12:12 am, w całości zmieniany 1 raz
Ciekawe, pewnie autor tego artykułu pisząc o schodach na Jaśkowej Dolinie myślał o torach na Łąkowej i wyszło takie to... Musi być, że to jakiś miłośnik tramwajnictwa..
Właśnie przed chwilą na TVP3 był materiał o schodach hańby. Pokazywano jak wyciągają z nich całe, kompletne płyty. Ale położył mnie urzędnik Zarządu od Zieleni, niejakiego bodajże Chorążewskiego, który powiedział, że będą płyty weryfikować. Noż cholera ciekawe co mają zamiar weryfikować? To czy są sprzed wojny? To czy są nagrobkami? Czy mają wartość historyczną? Zbierze się komisja, sporządzi ekspertyzę, wezmą pieniądze, a płyty wylądują na śmietniku z czasem.
No tak a ja jeszcze nie złożyłem donosu na swojego proboszcza. To dlatego, że zgubiłem aparat z filmem na którym miałem dowody obciążające. Ze 3-4 płyty dałoby się zabrać...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum