Wysłany: Nie Gru 26, 2004 1:56 pm Nowa inicjatywa obywatelska
Dostęp do gazet mam tylko w Inernecie, właśnie czytałem sobie spokojnie Politykę nr 52/2004 (2485) kiedy w dziale Polityka i Obyczaje trafiłem na taki kwiatek:
Cytat:
Gdański "Głos Wybrzeża" poinformował o nowej inicjatywie obywatelskiej: "Ulica, która uzyska tytuł najgorszej, nazwana zostanie imieniem odpowiedzialnego za jej stan urzędnika – informuje Henryk Gajcy, prezes zarządu Spółdzielni Mieszkaniowej "Młyniec"– Mamy nadzieję, iż wygra nasz pas startowy i będziemy mogli nadać mu nazwę Pawła Adamowicza (prezydenta miasta)".
Kto z Was jest za nadaniem nowej nazwy dla pasa startowego?
Ja lubię nazwę mojej ulicy, ale tylu zdewastowanych kamienic w jedym miejscu nie ma nigdzie w Gdańsku. Powinni coś zrobić wreszcie z ulicą de Gaulle'a. Te domy naprawdę cą nie brzydkie jak sobie to wyobrazić heh. Co do pasa startowego to sam w sobie nie jest jeszcze tak tragiczny. Trzeba poprostu wywalić wreszcie stamtą tą czeczenię bo to wstyd dlamiasta.
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
Pragnę dożyć dnia, w którym nastąpi odsłonięcie tablicy nadającej miano ALEJA ADAMOWICZA, odcinkowi tak zwanej ulicy od Huciska do Opery. Czegoś podobnego nie ma chyba w żadnym innym wojewódzkim mieście. To się nadaje do testowania zawieszeń w terenowych wozach. Obywatel prezydent powinien codziennie dwa razy się przejechać ta trasą, ale swoim prywatnym wózkiem a nie urzędową lektyką
Piotr
Rada Dzielnicy Brzeźno w uznaniu dotychczasowych zasług w budowie infrastruktury turystyczno-wypoczynkowej w dzielnicy, nadała imię Prezydenta Adamowicza dołowi wykopanemu przez pana Borejkę w miejscu Hali Brzegowej. Oficjalna nazwa tego miejsca to "Błotko Prezydenta Adamowicza".
Ostatnio zmieniony przez Corzano Nie Gru 26, 2004 5:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
Ależ może, Gruenie. Mam sugestię: trzeba je tylko... ponumerować
Wyobraźcie sobie, że zamiast Marynarki Polskiej jedziecie ulicą Trzydziestą Drugą Adamowicza
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum