Brawo Rex! Gratulacje!
Swoją drogą dziennikarze to mają pojęcie o świecie:
"Mrozek zdaje sobie sprawę, że do tego najprawdopodobniej, z braku inwestorów, nigdy nie dojdzie. Dlaczego więc w ogóle go zrobił?"
No Rex, dlaczego zrobiłeś dyplom?
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Nice, trzeba o tej wyspie w prasie gadać żeby ludzi poruszyć do myślenia. A jak już ludzie zaczną myśleć i gadać to wreszcie włądze poczują, że to ważna kwestia i dopomogą aby wreszcie coś się zaczęło wokół tego dziać dlatego cieszę się, że mój dyplom mógł się przyczynić w jakimkolwiek stopniu do tego. Ja jeszcze nie straciłem nadziei na to, że wyspę kiedyś odbudują choć dzienikarz z którym rozmawiałem Tomasz Falba, który obecnie w DB zajmuje się tematem Wyspy jak sam mi przyznał taką nadzieję już stracił. To zabawne bo przeprowadził ze mną wywiad, ale jednocześnie ja z nim. Jak powiedział z tego co się orientuje w Europie są najwyżej 2-3 firmy, które byłyby wstanie zabudować wyspę.
Z mojego punktu widzenia tylko kompletna całościowa zabudowa ma szansę mieć spójny charakter przez co nie kontrastować wewnętrznie pomiędzy różnymi projektami naśladującymi spichrze. W przeszłości spichrze były bardzo podobne do siebie to też aby zachować ten efekt obecna architektura też powinna być całościowa dla całej wyspy. To była główna idea, która mi przyświecała.
btw Grun, teraz gdy znasz już mą twarz mam nadzieję, że nie dostanę rzygaczem w głowę gdy bendę się przechadzał po mieście.
_________________ Jestem gupi i wszyscy bardzo mnie rzałują!
jak już ludzie zaczną myśleć i gadać to wreszcie włądze poczują, że to ważna kwestia i dopomogą aby wreszcie coś się zaczęło wokół tego dziać
Młody jesteś i tylko wiek usprawiedliwia takie poglądy.
Cytat:
Jak powiedział z tego co się orientuje w Europie są najwyżej 2-3 firmy, które byłyby wstanie zabudować wyspę.
Na szczęście nie muszą tego robić 3 firmy, a wystarczy jedna. Poza tym, pomijając całkowicie rozważania dotyczące cytowanego przez Ciebie stwierdzenia, takimi przedsięwzięciami zajęły by się raczej ponadregionalne korporacje. Dzielenie w takim wypadku obszaru ich działalności na kontynenty, imvho, nie ma sensu.
Niby za co? Za ortografię?
Nieeeee, bez przesady. Możemy się przecież różnić w wielu sprawach, ważne żebyśmy się różnili kulturalnie i merytorycznie, a nie formalnie i osobiście. Wiem, że czasem dyskusja się rozgrzewa i wtedy pojawia się pokusa, żeby dyskutantowi nawrzucać, ale nawet jak się to zdarzy trzeba się poprzepraszać i jest w porządku. Tyle mamy ważnych spraw do omówienia, tyle ciekawych rzeczy, a przecież jakbyśmy wszyscy myśleli to samo, to nie byłoby sensu rozmawiać, bo i o czym
Ostatnio zmieniony przez Grün Sro Gru 22, 2004 9:16 am, w całości zmieniany 1 raz
Z mojego punktu widzenia tylko kompletna całościowa zabudowa ma szansę mieć spójny charakter przez co nie kontrastować wewnętrznie pomiędzy różnymi projektami naśladującymi spichrze.
Problem w tym że na całościową zabudowę nie będzie szans, bo na początku przyjęto koncepcję sprzedawania terenu po kawałku. A nie wierzę, żeby komuś aż tak zależało, żeby teraz zajął się skupywaniem działek od różnych włascicieli
Problem w tym że na całościową zabudowę nie będzie szans,
A ja właśnie uważam, że traktowanie całej wyspy jako całości (z inwestycyjnego punktu widzenia) jest bzdurą. Za duża jest ta wyspa, zresztą, czy jej poprzednie żywe wcielenie polegało na jednym inwestorze?
Jestem zdania, że to ma być żywe miasto dla ludzi, a nie kombinacja centrum takiego, centrum owakiego i centrum siakiego. Taki konglomerat "centrów" i biurowców oznacza, że może będą się tam snuli jacyś yuppies, ewentualnie urzędnicy, moze biznesmeni i na tym koniec. Bedzie to po prostu martwe miejsce. Jeszcze bardziej martwe niż Główne Miasto po dwudziestej. Bo po Głównym to chociaż ludzie chodzą dla przyjemności a nie tylko w interesach. Centra i biura zamkną sie ok. 16 - 17 i do nastepnego ranka należałoby zwinąć asfalt...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum