aż się prosi, od dawna- taki własnie pomysł jak w artykule przytoczonym przez Parker.I to jako miedzynarodowa uczelnia,z płatnym-wysokim czesnym....w Gdańsku!
Basso, Ciebie cieszy wysokie czesne? To pewnie ucieszą Cię także inne podwyżki cen.
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Marcinie, nie wczytałeś się w moja wypowiedź.
Pisałam,że jak najbardziej cieszy mnie sytuacja,ze amerykański student przyjeżdza na 4 lata do Gdańska i płaci 5 tys USD za rok POLSKIEJ gdańskiej uczelni !Na przykład ASP, która za to wykonuje renowacje reszty swoich obiektów...Jesli tych płatnych zachodnich studentow na kierunku UNIKALNYM w świecie -uczelnia ma na przykład 50...
W tej chwili na UG jest około 80 osób "płatnych" i znakomicie to poprawia budżet uczelni.Dla jasności- płatny student nie "odbiera" miejsc osobom przechodzacym rekrutację-po prostu studiuje na odrębnej specjalizacji,finansowanej nie z naszych (moich!)podatków...
Marcin uważa,ze to żle ?!!!
Wzystkie, wszystkie? Łącznie z wątkiem powitalnym?
To jest "miedzy wierszami " ??????To jak,Marcina zdaniem-ma być napisanie"precyzyjnie i dosłownie" na ten temat ?
Uczelnia potrzebna!Odpłatna, dla zachodnich studentów , z czesnym w USD.I nie tylko w zakresie projektowania i obróbki bursztynu-w czym mamy tu kadre światowej klasy.
Także da sie znależć inne unikalne nazwiska i Mistrzów-wykładowców:biotechnologia, inzynieria słuchu na PG;fotografika,animacje komp...sami pewnie znacie wiecej-o -konserwacja zabytków i techniki archiwizacji druków....? Chodzi o to,żeby Gdańsk zarabiał na czystej wiedzy Mistrzów a nie na produkcji fosfogipsów.
Chyba,że Mikołaj z Marcinem wolą miedzynarodową uczelnie plastyczną w Elblągu czy Stegnie.Tez sie tym gminom kasa w USD przyda...i światowe wystawy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum