Zauważyłam, że mnóstwo nowych osób przychodzi na forum. Część się przedstawia, część nie i staram sie to zrozumieć bo...może na chwilę wpadają zobaczyć czy te forum im odpowiada ale jednego nie rozumiem, dlaczego nie podają skąd, z jakiego miejsca na ziemi piszą???? To mnie trochę irytuje, Was nie???
Po co ? W zasadzie, po nic. Tu chodzi o zwykły ludzki odruch:
"Cześć, jestem Józek czy Hela, piszę do was z Wąchocka". I tyle. To przecież niewiele, a jakże miło, nieprawdaż ?
Skoro piszemy dawne nazwy to jam jest z miejscowości Sopoty ,a dokładniej z okolic dawnego przejścia granicznego Zoppot-Kolibki nad potokiem Grenzfliess zwanego obecnie Swelina. Niedaleko mnie mieszkali nawet celnicy WMG, a ich dom stoi po dzień dzisiejszy.
Skoro piszemy dawne nazwy to jam jest z miejscowości Sopoty ,a dokładniej z okolic dawnego przejścia granicznego Zoppot-Kolibki nad potokiem Grenzfliess zwanego obecnie Swelina. Niedaleko mnie mieszkali nawet celnicy WMG, a ich dom stoi po dzień dzisiejszy.
No bardzo ciekawe miejsce, ale... tam nie ma domów za bardzo.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum