Już nie pamiętam dokładnie, w którymś kwartalniku Był sobie... albo w 30-dniach pokazywali bywszą, obecną i różne koncepcje przyszłej zabudowy tego kawałka.
Wątek co prawda starszawy. Nieco przesadzają chyba juz z tą zabudową kazdego wolnego miejsca . Skwerek przy bazylice nadaje się idealnie na podziwianie rozmiarów budowli a jak zabudują to juz nie to samo. Oczywiście mała przebudowa placyku by sie przydała.
Bo jakby ktoś pomyślał przed a nie po, to obsiałby trawnik, zobaczył jak ludzie wydepczą ścieżki i tak położył chodnik. Znam kilka miejsc gdzie tak zrobiono i działa świetnie. Nowe ścieżki się nie pojawiają.
A tak, słyszałam o tej metodzie. Z pewnością działa.
Jedynie mieszkańcy okolicznych budynków brodzą w błocie przez kilka tygodni/miesięcy...
Jak zamieszkałam na Zaspie, gdzieś na początku jej istnienia to nie tylko kilka, ale i dobre kilkanaście miesięcy brodziłam w błocie po kostki. A potem i tak wyłożono chodniki nie wszędzie po mysli chodzących.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum