Ale po przeczytaniu tej notatki to już sam nie wiem...
Przecież wszystko stoi na głowie, wszyscy o tym wiedzą, władza to toleruje, właściciel zachęca, a zadyma robi się dopiero jak ktoś zginie...
Ciekawy sposób na "legalną" rozbiórkę zakładu, zamiast bawić się we wszystkie formalności, zatrudniać odpowiednich ludzi itd., wystarczy otworzyć skup złomu i zakład "sam" się rozbierze, reszte już można legalnie wyburzyć i teren jest już "czysty".
Zgadzam się z Grunem, wszystko tu stoi na głowie. No i niestety skończyło się to śmiercią młodego człowieka.
Tak, wyprawa wzdłuż Opływu Motławy tego dnia się odbyła....
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
--------------------------------------------------------------------------
Z drugiej strony nie da się ukryć że ktoś kto kradnie żelazo z filara pod którym stoi sam jest sobie winien . Ale teraz okazuje się że nikt właściwie tego terenu nie pilnował a może i za tymi podapaleniami stał ktoś z właścicieli ?
- To był wspaniały chłopak. Uczył się wieczorowo w technikum, dużo czytał, nie miał żadnych nałogów. Do rzeźni zaczął chodzić miesiąc przed wypadkiem - opowiada matka, mieszkająca przy położonej tuż przy ruinach rzeźni ul. Seredyńskiego. - Zarabiał w ten sposób na szkołę, miał też pieniądze na wyjście z dziewczyną.
W jeden dzień Marcin miał nawet ponad 200 złotych. - Demontowaliśmy różne elementy, a potem sprzedawaliśmy je od razu w znajdującym się tam punkcie skupu złomu.
Hmm, dla mnie to brzmi dziwnie. Tak mówi matka wspaniałego chłopaka, który zarabiał na kradzieży. Moim zdaniem taki sposób zdobywania pieniędzy nie jest żadnym usprawiedliwieniem. Równie dobrze mógłby kraść np. w markecie czy gdziekolwiek indziej.
Dziwne.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum