Trochę dziwne, bo wygląda jak noszona pięć lat w kieszeni. Może służyła po wojnie jako jadyny dowód tożsamości?
Ale jeszcze kilka rzeczy wygląda dziwnie, a najdziwniej pieczątka z wroną na dole - w całości czytelna, chociaż zachodzi na najbardziej zniszczoną część książeczki.
_________________ Co to ja miałem w tej puszce ... ?
Tu nie ma nic dziwnego typ był tragarzem a to papier ,co do oryginalności nie mam wątpliwości, jedynie co mnie interesuje to to czy jest znany taki dokument.
Żadna Europa nie została odkryta ze to dokument i ze było wiele inny każdy wie, a ta przepustka co pokazałeś jest znana i przetrwało wiele egzemplarzy ja osobiście widziałem z 5 szt ,nawet dawno temu śp. Zenek sprzedawał taką na Przymorzu ale tej co pokazuję nie znalazłem ,czy ma pan konkretne wiadomość lub link gdzie poczytam o tym konkretny dokumencie ,bo tego dotyczy post .
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum