Poszykuję jakichkolwiek dodatkowych informacji o klubie pływackim S.K. NEPTUN DANZIG E.V. lub o miedzynarodowych zawodach plywackich na jakich przyznawano poniższy gdański medal.
Przypuszczam, że medal powstał prawdopodobnie na poczatku roku 1921
Interesuje mnie też czy ktoś kiedyś widział gdzieś w literaturze lub prasie logo tego gdańskiego klubu?
Mam prośbe , czy ktokolwiek na naszym forum ma w swojej kolekcji poniższą jednostronną plakietkę i jest ona wygrawerowana na drugiej stronie z datą lub okazją jej nadania?
Wstępnie interesuje mnie dodatkowe zdjecie takiej wygrawerowanej strony waszego obiektu do moich obecnych badań historycznych. Interesują mnie tylko wasze prywatne obiekty, jeśli takie ktoś z was posiada w swojej kolekcji.
Adolf Meyer-Gedanensis urodził się 13 kwietnia 1826 roku w Gdańsku, zmarł 2 maja 1894 roku w Berlinie. Medal powstał dwa lata przed jego śmiercią, z prywatnej inicjatywy osoby na niej uwiecznionej.
Dla zainteresowanych w dodatkowej informacji o tej gdańskiej osobistości i jego medalu KLIK
Dla zaintreresowanych wcześniej tylko częściowo przedstawiony w małym fragmencie logo Gdańskiej Izby Rzemieślnicze (strona #13 tego tematu) cały model wykonany do medalu gdańskiego “Handwerkskammer zu Danzig”.
Przedmiot został dokładnie opisany w najnowszym lipcowym wydaniu Gdańskich Zeszytach Numizmatycznych: GZN-157 KLIK
od strony 26
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum