No właśnie te słupy dały nam do myślenia Poza tym ta data renowacji wraz z inicjałami sugeruje, że przebudowy podcienia dokonano właśnie w XIX w. Ciekawa jestem, czy mógł być to dom mennonicki. Czy w ogóle wiadomo coś na jego temat?
Stronka taka, jak inne - w skrócie o atrakcjach (i że niby praktycznie nie ma zabytków, ), ale przypomniała mi o czymś, zresztą na owej stronie błędnie datowanym, czyli takim ładnym obiekcie z 1902 roku - budynku mieszkalnym wraz z zabudowaniami gospodarczymi, który to zespół stanowi od 1946r. Ośrodek Rehabilitacyjno-Wypoczynkowy Towarzystwa Opieki nad Ociemniałymi w Laskach. Bardzo ładnie położony i zadbany. Zdjęcia zrobiłam 2 lata temu podczas wycieczki rowerowej
Wysłany: Sro Lut 22, 2023 12:09 am dom z poprzedniej strony
Dzięki Pani Linka mamy chyba jedyne zdjęcia całego domu na Przegalińskiej 57 ,najstarszego na Wyspie ,może mu dorównać tylko numer 83-85 zbudowany podobno w 1841.Ten z Pani zdjęć jest skończony od kilku lat zawalony,nie do uratowania
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum