No to ja może podam przykład Lęborka.
Ostatnio oglądając Kloss'a w telewizji, aż się roiło o tych strzałek. Zastanawiam się, czy były one malowane na potrzeby filmu czy faktycznie w takich miastach jak Łodź jest tyle tych malowideł.
A ja pozwole sobie zaprezentować już nieistniejący kierunkowskaz do schronu z napisem "... Baldauerstr." w Tczewie. I tu niestety muzealnicy z Muzeum Wisły mają u mnie krechę, bo pozwolili to wypiaskować przy remoncie generalnym. Zdjęcie zrobiłem na wszelki wypadek, no i tydzień później nie wierzyłem wlasnym oczom, że muzealnicy pozwolili na coś takiego. Niby tego wiele, malo estetyczne i co gorsza poniemieckie, to się zaciera te slady, ale to tez historia. Za pół wieku pozostaną może tylko nasze zdjęcia?
To zdjęcie to stan z 22 października 2006.
poobne dwa napisy w Tczewie zachowały się także na budynku Biblioteki Miejskiej przy ul. Kościuszki (jeden wskazuje chyba rownież "Baldauerstrasse" drugi "Luftschutzraum")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum