Wysłany: Nie Sie 23, 2020 2:43 pm Cóż takiego wygrzebali budowlańce spod ziemi?
Pętałem się dziś po Gdańsku i znalazłem takie coś w wykopie. Ma ktoś pomysł co to takiego być mogło? Miejsca których nie ma w kadrze są puste, albo sama ziemia i reszta nadal przysypana, albo zniszczone. Dodam jeszcze, że wnętrze tego okręgu jest wyłożone jakąś taśmą czy blachą dziurkowaną u góry. Coś obrotowego?
Po konsultacji z żoną, która brała udział w wykopaliskach (bo to nie "budowlańce", tylko archeolodzy wygrzebali) na tej działce ze zdjęć Krzysztofa, przy samej Nowej Motławie, potwierdzam, że to fundament zbiornika na gaz.
Znalazłem taką fotkę, której fragment tu zamieszczam. Znaczy, że 1 to jest obiekt na zdjęciu Krzysztofa, 2 na moim.
PS na znak zapytania na zdjęciu nie patrzcie, już sprawa się wyjaśniła
Aa i jeszcze taki drobiazg - kadr z kroniki filmowej pokazujące zdobywanie Trójmiasta
Budynek słabo ale widać
To jeszcze taka ciekawostka - widok z wieży Bazyliki Mariackiej. Nie wiem, który to rok, ale na blaszanej chorągiewce widać PRL-owskiego orła i datę 1953.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum