W artykule wspomniane są dźwigi które jeszcze są (ale nikt nie wie na jak długo?) lub jak ten przy pochylni A-1, który już jest "zniknięty" a którego zdjęcie wykonałem, dosłownie tuż przed "ostatecznym losem", 22 maja ub. roku.
DSCF4309.jpg Żuraw przy d. pochylni K-2
Plik ściągnięto 9859 raz(y) 63,95 KB
SAM_1030.jpg Żuraw przy Instytucie "WYSPA"
Plik ściągnięto 9859 raz(y) 56,15 KB
DSCF3737.jpg "Pomarańczowy" żuraw przy hali.
Plik ściągnięto 9859 raz(y) 53,38 KB
DSCF4310.jpg Żuraw KONE nr 20, przy pochylni A-1 (znikniety)
trojmiasto.pl poinformowało, że "Zniknie kolejny budynek z terenów stoczni " - śrutownia.
https://www.trojmiasto.pl...ni-n133838.html
Pojawia się szansa na rozwiązanie zagadki z 2011 r.
BALDINI napisał/a:
jakoś nie moge wrzucić zdjecia straszznie wolno to idzie,a zdjecie moze byc ciekawe bo od niedawna pracuje na stocznii(nie stocznowiec)firma z zewnątrz i przy pracach ziemnych na głebokosci 2m odkryły sie jakies fundamenty jak dla mnie jest to pozostałości po jakimś moście murowany z cegły podobny do tego jaki znajduje sie koło starego ratusza i młyna tylko ze ten ma 3 łuki,dalej nie odkrywaliśmy.
I w nstępnym poście:
Cytat:
A te foty nie są super ale tyle mogłem zrobic sa to 3 łuki głębokość wykopu to ok.2,5m stoczniowcy (ci z planami sami nie mieli pojecia co to jest)jak dla mnie przypomina mi to koryto jakiegoś kanału (wielki młyn)sklepienia łukowe albo jakies wejście do bunkru "ala" forty bo tez maja podobny kształt,myśle ze jakby rozkopac sie wzdłuż tych pozostałości to odkryło by się wiecej takich sklepień ale co to jest nie mam pojęcia dla tego pytam tutaj,jest to na wysokoci przystanku kolejki skm GD.STOCZNIA miedzy pochylnia(na której od kilku lat stoji ten sam gazowiec ) a kanałem
Zdjęcia zniknęły , ale jeśli dobrze pamiętam to te łuki wyglądały jak te uwiecznione na zdjęciu z początku budowy stoczni:
a przedstawiającymi najprawdopodobniej most Broschkerche Strasse ponad fosami dawnego Szańca Wapiennego:
Jeśli to ten most to powinien on się kontynuować po właśnie przeznaczoną do rozbiórki śrutownią. Te dwa silosy na dole czerwonej linii, to te pod które fundamenty były robione w 2011 r.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum