Wysłany: Wto Lis 02, 2004 10:32 pm Sesja Rady Miasta Gdańska z 28 października
Sesja Rady Miasta Gdańska z 28 października
"Park nadmorski pomiędzy ul. Piastowską i al. Hallera nosić będzie miano Parku Prezydenta Ronalda Reagana. Ulica Ołowianka natomiast na odcinku od Centralnego Muzeum Morskiego do Polskiej Filharmonii Bałtyckiej zmieniła nazwę na ul. Jana Kanapariusza."
_________________ Frakcja Miłośników Niewygodnych Kin
--------------------------------------------------------------------------
Až dojde moja poslední hodina, pochovajte mňa do bečky od vína
Miast przywrócić oryginalną nazwę ulicy (Ołowiany Dwór) to jeszcze bardziej gmatwają. A z tym Reganem... szkoda słów.
Trzeba znaleźć wśród radnych jakiegoś informatora, to może dowiemy się, o co tak naprawdę chodzi i kto im każe tak głosować. Bo jakoś nie wierzę, że nagle większość radnych postanowiła uhonorować Jana Kanapariusza. Na tysiąclecie jakoś im to do głowy nie przyszło...
Może dopiero radny-sprawozdawca doczytał do tego rozdziału, jak Tapczanariusz na Monte Cassino po raz pierwszy pisze niewprawną dłonią gyd danzyzzzzzzccc
na Monte Cassino po raz pierwszy pisze niewprawną dłonią gyd danzyzzzzzzccc
To prawie na pewno nie było na Monte Cassino, tylko w Rzymie na Awentynie. Natomiast z okazji 1000-lecia ktoś, nie wiem kto, wygrzebał tę starą i odrzuconą raczej w nauce tezę o Monte Cassino, może żeby łatwiej się zapamiętywało?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum