Wysłany: Sro Sty 25, 2017 12:37 pm Andrzej "Pirat" Sulewski
Jak niektórzy pewnie wiedzą, portal Trojmiasto.pl publikuje od pewnego czasu cykl sylwetek osób będących patronami pojazdów komunikacji miejskiej. W związku z tym chciałbym prosić o pomoc. Parę lat już minęło od śmierci "gdańskiego pirata", wcześniej kilkanaście lat "grasował" po Gdańsku, może ktoś z forumowiczów zechciałby podzielić się jakimś wspomnieniem, anegdotką związaną z panem Andrzejem? z góry zapowiadam, że planuję wykorzystać. Gdyby ktoś sobie życzył, może być wręcz zacytowany - z nicka czy z nazwiska, wolny wybór
Świetny pomysł, to była bardzo wyrazista i sympatyczna postać. W tamtych latach często bywałam na Długiej i widywałam go "w akcji". Tam gdzie się pojawiał, robiło się miło
Nic jednak, poza dobrym o Nim wspomnieniem, nie wniosę jednak do Twych planów Pumeksie, bo niczego szczególnego nie pamiętam. Planom szczerze przyklaskuję i życzę, także sobie, bo czytam Trójmiasto.pl, wielu ciekawostek od forumowiczów
Ja wiem, że w zimie "grasował" jako św.Mikołaj. Pojechałem którego razu do niego do mieszkania i bez problemu się zgodził oczywiście za opłatą, jako św. Mikołaj był GENIALNY. Poszukam może znajdę zdjęcia z imprezy.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum