Wysłany: Pon Sty 20, 2014 10:07 am Do rozszyfrowania
Spadło na mnie wielkie szczęście i mam okazję uczestniczyć w "digitalizowaniu" zbiorów kilku kolekcjonerów (głównie pocztówki, zdjęcia). Ponieważ w zbiorach znajduje się wiele miejsc, które są podpisane jako Gdańsk (lub okolice), a nie potrafimy ich zlokalizować będę je systematycznie wrzucał z prośbą o pomoc w znalezieniu miejsca. Na początek coś co udało się znaleźć (dzięki Jarkowi z Wrzeszcza).
Zagadka nr 1. Pocztówka podpisana Wrzeszcz. (Jarek nie podpowiadaj)
Większy skan jest tu: http://danziger79.pl/gallery/zagadki/#!prettyPhoto
Tramwaj wygląda mi jakoś obco, nigdy nie widziałem żeby cyfry w numerze na gdańskich tramwajach miały podobny krój.
Gdyby był tu Tangens to od razu by ci napisał do jakiego typu należał tramwaj nr 157 w gdańskim taborze i sprawa by się wyjaśniła "od ręki"
Dziękuję za pomoc. Do kartki przyklejona jest akcja i stąd przypuszczenie, że to
Gdańsk. Tylko po co ktoś przyklejał ją do pocztówki (zdjęcia) z innego miasta.. szkoda.
Wysłany: Sro Lut 19, 2014 9:42 pm Zagadka do rozszyfrowania
Dot. Zagadki do rozszyfrownia.
Szanowny Fulko,
Bardzo prosze o kontakt telefoniczny 534918592.
Dotyczy Twojego udzialu w "digitalizacji", o ktorej mowa w pierwszym poscie.
Ciagle nie moge sobie z tym poradzic.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum