Skoro już chcesz być aż tak śmiertelnie poważny, - to nie wydaje mi się by Fenix był w jakiś szczególny sposób prześladowany. Co do bałaganu, to jest wyszukiwarka, która pomaga w zlokalizowaniu interesujących użytkowników tematów. To po pierwsze primo. Po drugie nie ilość tematów poświęconych jednej miejscowości robi pozorny bałagan a raczej tytuły wątków albo może mało czytelny podział na działy. Administracja też dostrzega ten problem i pracuje nad nim.
Wszelkie uwagi w tej sprawie kierować proszę do Pierwszego.
Jeżeli powstało wrażenie terroryzowania kogokolwiek ze względu na inne poglądy niż moje, to przepraszam. Nie było takich intencji. Mimo wszystko różnimy się nieco od sąsiadów.
Tak , nie próżnuje.
Los czasami sie uśmiecha.
Zdobyłem kilka fotek naszego Ostaszewa. Może uda się zdobyć więcej. Znam autora fotek, znak wodny mój. (tak gwoli ścisłości)
Proszę Admina o poprawienie w tytule nazwy Schöneberg - poprawna pisownia widoczna na kopercie z apteki ( foto mojego autorstwa, znajdka też moja )
Na zdjęciu poniżej nr 42 w roku 1974.
Mówisz i masz
danziger
DSC02024zn.jpg
Plik ściągnięto 16154 raz(y) 87,25 KB
Ostatnio zmieniony przez danziger Wto Maj 21, 2013 9:15 pm, w całości zmieniany 1 raz
No i największy (przynajmniej dla mnie) smaczek -
Mój domek - zdjęcie zrobione w roku 1939.
Po prawej widać szyld mleczarni prowadzonej przez panią Minna Behrendt (czyt, Byirent)
Ostaszewo 42 - foto z roku 1943-44
Po prawej szyld tej samej kobiety co wcześniej - przeprowadzili się tam i nadal handlowali wyrobami mlecznymi pomimo że ich już nie produkowali.
Podoba się, podoba... A najbardziej podobają się archiwalne zdjęcia jakie Wstawiasz.
Całkiem na marginesie - nie ma potrzeby mnożenia postów. Do jednego możesz wrzucić do dziesięciu załączników.
Super zdjęcia. Zaglądam od czasu do czasu niepostrzeżenie, by zobaczyć jak prace idą ;)
Miło że znalazł się ktoś kto przywróci świetność temu pięknemu miejscu. Czy może ktoś dysponuje zdjęciami dawnej (obecnie spalonej) karczmy przy promie? Oprócz tych dostępnych już na forum i w internecie?
_________________ "Być może, być może, że wszystko gdzieś lepsze i ptaki, i gwiazdy, i śpiew, i powietrze, że były gdzieś nawet szczęśliwsze narody i drzewa wdzięczniejsze od wierzby u wody. Lecz sercu jest droższa piosenka nad Wisłą.."
Karczma owa została prawie na pewno podpalona. Zaraz za nią mieszkają moi dobrzy znajomi i mieli przykry widok, kiedy stała w płomieniach.
Nic się tam nie dzieje, byłam tam wczoraj na spacerze z dzieciakami i strasznie żałowałam tego miejsca, które tak dziczeje.
Karczmę przy wale oglądałem wielokrotnie i zastanawiałem się nad kupnem.... ale sprawy potoczyły się inaczej.
Chociaż nadal mi się ona podoba. Kto wie....
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum