Dziś w przerwie między 2 rozmowami w sprawie pracy zrobiłem sobie przerywnik w postaci wypadu na Orunię .
Znalazłem kilka rzeczy których nie ma w archiwum napisów więc je tu wrzucam. Niestety nei znalazłem jednego napisu (nr 57) Mam wrażenie ze tego budynku juz nie ma. Znalazłem też przypadkowo kawałek płyty nagrobnej w murku, gdy fotografowałem napis na Podmiejskiej i gdy odwróciłem się do roweru wpadłem na niego
Kolejny rejon miasta przebadany Oczywiście wszystkie zdobycze w max jakości (każda fotka 600kB) w galerii
XXX.Trakt Sw Wojciecha 87_2.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 76,57 KB
XXX.Trakt Sw Wojciecha 64_4.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 86,45 KB
XXX.Trakt Sw Wojciecha 64_3.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 77,9 KB
XXX.Trakt Sw Wojciecha 64_2.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 69,37 KB
XXX.Goscinna 2_3.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 91,73 KB
062.Podmiejska 17_nagrobek2.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 71,05 KB
062.Podmiejska 17_nagrobek1.JPG
Plik ściągnięto 24115 raz(y) 69,61 KB
_________________ www.DarioB.net - Kochasz Gdańsk? Zaglądaj na moją stronę
W koncu w Gdansku bylo wiele cmentarzy, a kamienie nie wyparowaly
No, no.. jak się weźmiemy do roboty, pozbieramy wszystkie płyty nagrobne, cokoliki, gzymsy, figurki, szmurki i inne pierdółki, wynajmiemy kilka ciężarówek i zawieziemy to wszystko do św Jana - to ho, ho, będzie lapidarium jak sie patrzy.
No, no.. jak się weźmiemy do roboty, pozbieramy wszystkie płyty nagrobne, cokoliki, gzymsy, figurki, szmurki i inne pierdółki, wynajmiemy kilka ciężarówek i zawieziemy to wszystko do św Jana - to ho, ho, będzie lapidarium jak sie patrzy.
Czesc trzeba bedzie odkuwac z murkow, fundamentow albo wyciagac z chodnikow.
Od kilkunastu lat jadąc samochodem ul.Raduńską patrzyłem na napis na budynku z nr 1.
Zawsze chciałem go sfotografować ale brakowało silnej woli,a ponadto sądziłem że ktoś już go wstawił. Sprawdziłem na forum i nie ma, no to wstawiłem
Jak widać na starym,oryginalnym napisie namalowano polski ,ale wylazła ukryta opcja
Psiajucha, byłem dziś na Żuławskiej 12 zrobić zdjęcia napisów i nie zrobiłem tych od strony przejazdu kolejowego.
Szewc był otwarty więc wszedłem porozmawiać z Panem Stanisławem. Prowadzi ten zakład od 1972 roku i w tym roku zamierza zakończyć działalność. Ale jego opowieść to inna bajka. Umówiłem się z nim na spokojnie na zebranie materiału na diaporamę. Oj będzie fotouczta...
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum