Może w czerwcu ? No już nie wiem czym Rudą zwabić np. na przyokazyjny ogląd strychów ...
ani jak odszukać na Forum wąteczek sprzed paru lat ze zdjęciami FDG-owców z podobnej wycieczki - porównanie fot wtedy i teraz daje -niestety-do myślenia.
Trochę się zagapiłem, ale może ktoś da radę jeszcze skorzystać:
Towarzystwo "Dom Uphagena" zaprasza na wykład:
Tajemnice kaplicy św. Jacka w kościele św. Mikołaja w Gdańsku
Referenci: mgr Maria Zakrzewska i mgr Leszek Zakrzewski (firma konserwatorska "Prolithos". Leszek Zakrzewski)
w dniu 13 czerwca 2012 r. (środa, godz. 17.00)
(wstęp wolny)
Wykład odbywa się w ramach cyklu: "Kultura dawnego Gdańska" w siedzibie Towarzystwa "Dom Uphagena" przy ulicy Długiej 12 w Gdańsku
W dniach 20-22 września br., w Gdyni odbędzie się Trzecia międzynarodowa konferencja naukowa pt. "Modernizm w Europie - modernizm w Gdyni. Architektura XX wieku do lat 60. i jej ochrona".
Organizatorami konferencji jest Urząd Miasta Gdyni, a Współorganizatorem Wydział Architektury Politechniki Gdańskiej. Konferencja została objęta patronatem naukowym Polskiego Komitetu Narodowego ICOMOS.
Wstępny program konferencji:
20 września 2012 r. Tendencje i wzorce w architekturze i urbanistyce do lat 60. XX w.
21 września 2012 r. Ochrona i konserwacja architektury modernistycznej – stan obecny i perspektywy
22 września 2012 r. Prezentacja w terenie wybranych przykładów architektury modernistycznej
Udział w konferencji jest bezpłatny. Z uwagi na ograniczoną liczbę miejsc, konieczne jest przesłanie zgłoszenia do udziału w konferencji i otrzymanie potwierdzenia zapewniającego miejsce na sali obrad. Karta zgłoszeniowa na ww.stronie
_________________ „Chamstwu w życiu należy się przeciwstawiać siłom i godnościom osobistom”.
Trochę się zagapiłem, ale może ktoś da radę jeszcze skorzystać:
Towarzystwo "Dom Uphagena" zaprasza na wykład:
Tajemnice kaplicy św. Jacka w kościele św. Mikołaja w Gdańsku
Referenci: mgr Maria Zakrzewska i mgr Leszek Zakrzewski (firma konserwatorska "Prolithos". Leszek Zakrzewski)
Zaproszenie na sesję popularno-naukową „Z najdawniejszych dziejów Gdyni”.
Cytat:
Muzeum Archeologiczne w Gdańsku, Stowarzyszenie Promocji Zabytków Archeologicznych w Gdańsku, Muzeum Miasta Gdyni, Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni, Instytut Archeologii Uniwersytetu Gdańskiego, Fundacja Ochrony Zabytków w Gdańsku oraz Pro-Archeo.Prace archeologiczne. Mosty k.Kosakowa przy wsparciu Grupy Inwestycyjnej HOSSA SA w Gdyni organizuje w dniu 6 czerwca 2013 roku sesję popularno-naukową „Z najdawniejszych dziejów Gdyni” ...
... Będzie to spotkanie o charakterze popularnonaukowym przeznaczone nie tylko dla specjalistów, ale dla wszystkich mieszkańców interesujących się najdawniejszymi dziejami swojego regionu.
Dzięki życzliwości Zarządu Towarzystwa Miłośników Gdyni materiały pokonferencyjne ukażą się drukiem w najbliższym numerze „Rocznika Gdyńskiego”. ...
... Sesja odbywać się będzie w gmachu Muzeum Marynarki Wojennej w Gdyni, przy ul. Zawiszy Czarnego 1B.
{program}
Już z góry zapraszam. Na wystawie i jednocześnie konferencji naukowej nt. dziejów Braci Czeskich w Polsce będzie też mowa o zborze Braci w żuławskim Mokrym Dworze. Jęśli niżej podpisany pojedzie, to wygłosi referat na temat mokrodworskiego zboru. Jeśli nie, to przeczytają. Mam nadzieję, że zainteresowanym udało się zdobyć i przeczytać moją książkę nt. dziejów wsi i tamtejszego zboru Braci Czeskich i kalwinów.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum