"kontrtorpedowcami" nazywano u nas nowoczesne niszczyciele, a nie te stare weterany I wojny św.
Kontrtorpedowiec to po prostu starsza nazwa niszczyciela. Nazywano tak wówczas wszystkie okręty tego typu, bez względu na ich wiek i "nowoczesność".
Problem polega na czym innym - ORP Kujawiak był torpedowcem, a więc okrętem zupełnie innej klasy.
Jak zobaczyłam to: porcelanka Danzig CARL JESKE- LANGFUHR za 350 zł, to dosłownie przysiadłam Mam identyczną porcelankę (zresztą znacznie mniej usyfioną), zapłaciłam za nią jakieś 5 zł, dokładnie już nie pamiętam - czemu ten ktoś chce za swoją aż 350 ???
Od pewnego czasu szaleje na Allegro pewien nabywca, który jest skłonny płacić za porcelanki kwoty rzędu 200 złotych i ten sprzedawca zwyczajnie liczy na okazję.
To mogą być skutki korzystania z internetu przez telefon, niektóre telefony mają opcję automatycznego wyboru wyrazów na podstawie pierwszych kilku liter
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum