Witam,
czy ktoś wie jaka jest historia załączonego bunkra znajdującego się na ulicy Żabi Kruk, na tyłach koszar wojskowych na ulicy Sadowej.
http://maps.google.pl/maps?hl=pl&tab=wl
no nie... miałem nadzieje na fakty a tutaj słyszę o legendzie.
Rozumiem że od 2006 roku nic się nie zmieniło i dom przy reduta żbik 7 to miejscówka schadzek Adolfa i Ewy (AiE)
A czy ktoś posiada jakiekolwiek zdjęcia z tych okolic? Najlepiej jak najstarsze ale wszystkie mile widziane.
oraz zdjęcia ulicy ułańskiej i sadowej.
Nie ukrywam że to miejsce interesuje mnie ponieważ jako dziecko biegałem po tym bunkrze, nawet próbowaliśmy zrobić tam tzw. klub . Brałem udział w wynoszeniu gruzu z bunkra ale siły brakowało aby wszystko usunąć. Tak wiec pozostało na kilku metrach wolnej przestrzeni. Pamiętam że po wejściu były tam trzy pokoje. Ostatni pokój był najbardziej zawalony gruzem ale w mojej ocenie pewnie najciekawszy. Najciekawszy ponieważ wydawało sie że po jednej stronie ściany prowadzi przejście w głąb bunkra. To może te połączenie pomiędzy bunkrem a domem w którym AiE sie spotykali
jak nie wiem co ludzie takiego nadzwyczajnego i tajemniczego widzą w bunkrach, nie może to być ot taki sobie betonowy klocek bez specjalnej historii? czemu bunkry, a nie trzepaki tak was kręcą?
Bo w bunkrach mieli schadzki znani ludzie (Pumeks juz niektórych wymienił, dodam tylko Jana III Sobieskiego i Marysieńkę), a pod trzepakiem to najwyżej dziciaki z podwórka schadzki miały.
O mamma, ale tam było pięknie ... Dziś stoją tam tylko dwa budynki, szkoła podstawowa i chyba Łąkowa 62. To domniemane przejście z tego bunkra do budynku - budynek ma okna zabite deskami. Też tam chodziłem się bawić.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum