Wysłany: Pon Sie 20, 2012 9:26 pm PRZERÓBKA RATUNKU
Mam problem, w Gdańsku - Przeróbce ul. Sienna 8 są likwidowane balkony, czy jest to legalne, przecież, ten budynek jest przedwojenny, mieszkają tam starsi ludzie dla, których balkon jest "jedynym spacerem", czy nie jest to budynek podlegający ochronie konserwatora. Dlaczego tak szybko niszczy się to co zdobi, jak można temu zapobiec ?!!!!
_________________ Gdybym był niedyskretny, zapytałbym, skąd Pan ma na pięciomarkowe cygara? Hmm?
Akcja "balkony" jest od czasu gdzie właśnie to razem z balkonem spadł spacerujący po nim starszy pan,nie pamiętam ulicy ale w Gdańsku...
Sienna 8 jest z 1940 roku zatem konserwator nic nie wskóra.
Jeżeli nadzór budowlany stwierdzi że balkon zagraża bezpieczeństwu to niestety demontaż...
naprawa,remont itp to budowa balkonu od podstaw a to po prostu są ogromne koszty dla Wspólnoty.
Czyli jak zwykle chodzi o pieniądze.
Ja sam, za własne pieniądze, odtwarzam balkon odcięty kilkanaście lat temu, ale nie obyło się bez problemów z administratorem wspólnoty (zatwierdzanie projektu, wykup gruntu pod balkon ).
Wysłany: Sob Paź 27, 2012 9:04 pm Balkonosferyczność
Mam nadzieję, że przy wykupie gruntu pod balkon uwzględniono, iż ziemia jest kulą, w związku z czym balkon na pewnej wysokości, zajmuje na poziomie zerowym mniejszą powierzchnię
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum