Witam. Mam dwa pytania dotyczące trasy. Planuję w weekend przejechać samochodem jak widać na wycinku z Targeo mapy-Pszczółki-Steblewo-Cedry Wielkie-Trutnowy-Miłocin-Wocławy-Koszwały. Czy ktoś orientuje się jakiego rodzaju nawierzchni mam się spodziewać: będzie asfalt czy same "kocie łby", trasa przejezdna dla normalnego auta czy tylko terenowe? I drugie pytanie. Spisałem sobie miejsca które muszę zobaczyć , i tak oto:koło Pszczółek -Żelisławki(nie zaznaczone tu na mapie) - kamienne lapidarium
Steblewo - ruiny kościoła, stelle i grobowiec
Cedry Wielkie - gotycki kościół
Trutnowy - gotycki kościół , dom podcieniowy
Miłocin - pozostałości cmentarza , dom podcieniowy
Wocławy - ruiny kościoła
Koszwały - płyty nagrobne przy kościele, dom podcieniowy
Czy oprócz znalezionych przeze mnie atrakcji jest jeszcze na tej trasie coś godnego zobaczenia? Pozostaję czujny...
Wszędzie są porządne asfaltowe drogi.
Proponowałbym Ci korektę trasy: Pszczółki (sprawdź, czy można przejechać przez tory kolejowe) - Krzywe Koło - Suchy Dąb - Osice - Giemlice - Steblewo i z powrotem przez Giemlice na Cedry.
Uff, już po wycieczce, auto wytrzymało a to najważniejsze. Dodam tylko - cmentarz w Krzywym Kole - masakra, na fotkach w podanym przez Krzysztofa wyżej linku widać wysprzątany teren, ktoś zamiata płytę nagrobną. Taa , teraz wszędzie łopian , krzaczory większe od człowieka obraz nędzy i rozpaczy . I takie mam pytanie: co to za gadżet znajduje się w murze ruin kościoła w Wocławach?
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum