Ale istnieje (lub raczej powinno istnieć) coś takiego jak priorytety. Nie kupujesz nowego (trzeciego) telewizora, jeśli Ci się woda przez dach do domu wlewa.
A inwestycja zapewne potrzebna jest bardzo - tym którzy się na niej dorobią.
Wiesz co robi ta hala? Ona odpowiada żywotnym potrzebom całego społeczeństwa. To jest hala na skalę naszych możliwości. Ty wiesz, co my robimy tą halą? My otwieramy oczy niedowiarkom. Patrzcie - mówimy - to nasze, przez nas wykonane i to nie jest nasze ostatnie słowo i nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji...
nikt nie ma prawa się przyczepić, bo to jest miś społeczny, w oparciu o sześć instytucji...
chyba hala społeczna?
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
na temat hali to tylko tyle: sa w Gdańsku szkoły gdzie nie ma sali gimnastycznej, dzieci sie krzywia na korytarzach lub małych salkach do gimnastyki korekcyjnej, sa tez szkoły z klasam tzw sportowymi gdzie sale imnastyczne sie sypią, jak jest sens budowania hali sportowej gdy nie dba sie o podstawy rozwijania sportu wsród dzieci i młodzieży, dla kogo ta hala? Wróć, źle zadałam pytanie bo wiem dla kogo ta hala, ale po jaką cholerę???????
bo wiem dla kogo ta hala, ale po jaką cholerę???????
może na razie chodzi tylko o widowiska i koncerty....
_________________ Czyż nie rozumie pan, że wszystko, co piękne w architekturze, osiągnięto już dawno temu? Zostało to autorytatywnie stwierdzone. (Ayn Rand "Źródło")
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum