Stanislav, jak lubisz smród szamba i ganiać się ze szczurami, to polecam boczny tunel od kanału Radunii. ejście jest pod mostem tuż obok Wielkiego Młyna. Tunel jest wysoki, wrażenia w nim są niesamowite.
A mam jeszcze jedno pytanie, bo zamierzam tam pójśc jutro Przy takim poziomie wody mam tam po co iść? Podpowiem że Radunia podniosła się od tygodnia 30-40 cm
Niezbyt często jestem w tamtych okolicach, więc nie wiem jaki jest poziom wody.
Wchodziliśmy tam przy niskim poziomie wody. Innaczej się nie da. Raz pomagaliśmy sobie pontonem, ale to była makabra. Trzeba by poczekać.
Najpierw poziom wody utrzymywał sie na wysokości łydek a dno było stabilne, potem jednak dno stało sie nie równe a nutr szybszy
Po lewej stronie szło sie łatwiej, ale tunel był po prawej
Tunel miał półokrągłe sklepienie, 20 cm wody i co krok więcej mułu, więc po ok. 20 m musielismy zawrócić bo ledwo z niego nogi wyciągaliśmy. Ale wciąż nie było widać końca tunelu.
Ogólnie wyprawa zakończyła sie na wpół fiaskiem, ale teraz wiadomo czego sie spodziewać. Polecam wziąść ponton albo taki materac do pływania
W połowie (?)długości jest zamurowany. Tunel zakręca w górę Radunii i wychodził w ścianie kanału powyżej Wielkiego Młyna. Tym tunelem puszczano wodę Radunii na czas remontu(?) młyna.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum