Jak sobie przypominam budowę zakończono chyba w listopadzie 2003 roku. Wcześniej był tam narożny sklep meblowy. Kierownikowała (?) tam gdzieś w 1977/78 roku pani Kazimierczak z ul. Szpaki na Stogach. Na poprzedniej stronie widać zdjęcie NOT-u sąsiadującego z lewej strony z owym sklepem.
Dandola, już -nasty raz wspominasz na tym forum o tym sklepie, ale to nie ma sensu - po raz -nasty ci tłumaczę, że Madisona postawiono w szczerym polu (tzn. po rozbiórce ruin w latach czterdziestych nie było tam NIC) a sklep który pamiętasz musiał być w bloku na rogu Rajskiej i Gnilnej
Pozwolę sobie wesprzeć Pumeksa jako naoczny świadek. Chodziłam ul. Rajską do I LO na przełomie lat 50 i 60-tych a w latach 70-tych do pracy do Zieleniaka i sklep meblowy był na rogu Gnilnej w bloku. Później też często tam bywałam. Madison stanął na pustym placu
i ja to potwierdzam jako użytkowniczka Liceum Muzycznego na Gnilnej w latach 1988-94. sklep meblowy kojarzę co prawda jak przez mgłę, ale z całą pewnością Madison stanął na pustym placu, zajmowanym przez parking.
Jak mnie pamięć nie myli to gdzieś w połowie lat 60-tych na placu gdzie stoi Madison, postawiono wielki namiot w którym prezentowany był wieloryb. Zdaje się było to zimą ale roku niestety już nie pamiętam.
Komis meblowy był na pewno na rogu ul.Rajskiej i Gnilnej, tam gdzie teraz jest chyba jakiś bank (gdzie ich teraz nie ma:)). Madison stanął na pustym placu, chyba parkingu. Na tym placu przez jakiś czas było coś w rodzaju targowiska, pamiętam, bo kupiłem tam kiedyś radziecką gierkę elektroniczną (chyba taką o łapaniu jajek).
A jeśli chodzi o wieloryba, to znam to z opowiadań mojego ojca, który mieszkał kiedyś na Rajskiej.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum