Ostatnia fotka bardzo interesująca! Choć wydaje mi się że została raczej wykonana na ulicy Reitergasse / Ułańskiej w kierunku nieistniejących domów nr 3 i 4 na ul. Łąkowej. Fotograf miałby za plecami budynek koszar / Dom Muzyka. Mam w zbiorach plik z przedwojenną fotografią lotniczą tego rejonu, ale nie bardzo wiem jak to wrzucić, jakby ktoś pomógł to chętnie zamieszczę
_________________ Wieżowiec na Chłodnej musi zostać zburzony.
Również mi się tak wydaje , zdjęcia odziedziczyłem jakieś 25-6 lat temu po zmarłej sąsiadce Gdańszczance, mieszkance mego domu przy ul.Śluza , zostały z nich tylko smętne resztki , kiedyś jakiś koleś podobno z muzeum fotografii w Krakowie lwią część z nich otrzymał ode mnie w darze , ale wtedy inaczej na wszystko patrzyłem , to już sie ne wrati jak mawiają Czesi , dorzucę jeszcze stare zdjęcia z wnętrza przed lub wojennego mieszkania .
200000001.jpg
Plik ściągnięto 16858 raz(y) 112,45 KB
00000001.jpg
Plik ściągnięto 16858 raz(y) 118,97 KB
_________________ Wszystkie sztandary tak mocno już zostały splamione krwią i gównem, że najwyższy czas byłoby nie mieć żadnego. WOLNOŚĆ.
Również mi się tak wydaje , zdjęcia odziedziczyłem jakieś 25-6 lat temu po zmarłej sąsiadce Gdańszczance, mieszkance mego domu przy ul.Śluza , zostały z nich tylko smętne resztki , kiedyś jakiś koleś podobno z muzeum fotografii w Krakowie lwią część z nich otrzymał ode mnie w darze , ale wtedy inaczej na wszystko patrzyłem , to już sie ne wrati jak mawiają Czesi , dorzucę jeszcze stare zdjęcia z wnętrza przed lub wojennego mieszkania .
Gabentisch. W kulturze niemieckiej wszystkie prezenty - ślubne, urodzinowe i z innych okazji - stawia się na stole w widocznym miejscu podczas imprezy.
Na pewno nie jest to Łąkowa , na zdjęciu jest widoczny spadek ulicy który na Łąkowej nie występuje , jak również na jezdni nie ma torów tramwajowych .
Nie upieram się, że to Łąkowa. W tych latach tramwaj jeździł tylko jedną stroną ulicy.
Zastanawiam się czy widoczne w tle bloki to nie te zaraz za ul. Dolną w kierunku koszar.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum