Wysłany: Pon Lis 07, 2011 9:19 am Czy to Mercedes, któregoś z forumowiczów?
Witam!
Koledzy z sąsiedniego forum o Gdańsku, skierowali mnie tutaj a więc za ich radą przedstawiam swoją sprawę: niemal cztery lata temu zrobiłem zdjęcia złotemu W123. Jeśli wierzyć oznaczeniu na klapie to jest to dwu litrowy Diesel, poza tym automat, jasne wnętrze z pokrowcami, fotelik na tylnej kanapie (?) i rok produkcji najprawdopodobniej po 1982. Jako, że samochód ma nalepkę "DA" na klapie bagażnika i herb Gdańska w miejsce flagi Polski na tablicy rejestracyjnej przypuszczam, że właściciel może być tutaj (jako miłośnik Gdańska) zalogowany.
Jeśli moje przypuszczenia są słuszne proszę o kontakt właściciela (albo może namiar na niego). Postanowiłem wrócić do W123, rozglądam się za czymś ciekawym a te kuriozalne połączenie 60 konnego Diesela i automatu w kolorze sztabki złota wydaje się być ciekawym samochodem... o ile właściciel się znajdzie i będzie chciał samochód sprzedać ;)
Jeżeli post się tutaj nie nadaje poproszę moderatora o przesunięcie we właściwe miejsce.
Naklejka chyba nie nasza - nie widzę herbu po lewej.
Zapytaj może jeszcze na http://morski.org.pl/forum/index.php
niewykluczone, że jakiś inny egzemplarz się znajdzie
Potwierdzam, to nie jest nasz "oficjalny", zaprojektowany przeze mnie wzór naklejki DA tylko jakaś podróbka. To może świadczyć, że właściciel samochodu nie trafił na nasze forum.
Tatko miał kiedyś takiego 200D - pierwsza machina, którą ujeżdżałem. Cóż za dynamika dwadzieścia kilka do setki, w zakrętach niczym ponton. Nawet kolor pontonowy. Ale wygoda jak w kanapie - living room. Ruchoma platforma do kontemplowania pejzaży. Wspaniała maszyna. Aż się łezka kręci.
Teraz marzę o W114. Trapez QP. Przełomowa maszyna. Pierwsze auto z zawieszeniem mc pherson. Pierwsze seryjnie produkowane auto z elektronicznym wtryskiem. 185 KM. Boczna szyba dzielona bez słupka, cieniutka kierownica z niklowanym detalem
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum