IMGP0470.JPG Wejście do Gdańskich Technicznych Zakładów Naukowych, później Technikum Mechaniczno-Elektrycznego a obecnie Centrum Kształcenia Ustawicznego Mechaników i Elektryków.
Plik ściągnięto 38280 raz(y) 68,95 KB
IMGP0454.JPG Ćwiczenia w ramach (prawdopodobnie) Przysposobienia Wojskowego na tyłach obecnego CKUMiE. W głębi widać ulicę Jedności Robotniczej.
Obecnie Dyrektorem jest Pan Darek który był Kierownikiem na Warsztatach Zawodowych znajdujących się za Szkołą.
Takie tam wspominki mnie wzięły. Absolwenta 1993 roku CKUMiE
Tak z ciekawości, która klasa, bo też chyba jestem z tego rocznika ?
Ja chodziłem do F (technikum) i jeszcze wtedy p. Darek uczył mnie jeździć na pilniku. :-)
CKUMiE jak rozwinac to wychodzi Co Kto UMiE.Szkołę tą tworzyli tacy Profesorowie jak: Szczur-p.Bogucki , Napoleon - p.Wasilewski , Zyzi - p.Dworski , Albin(nazwisko wyleciało) , Beduin - p. Paradziński(chyba?) , Jasiu - p.Czerwiński , Rzeźnik(nazwisko wyleciało) , Barnaba p.Nowacki , p Minta i jeszcze kilku.Kto u Napka biegał do fryzjera? Kto u Szczura po całej lekcji przy tablicy otrzymał 3= ?
Fajne czasy.
Pozdrawiam
CKUMiE jak rozwinac to wychodzi Co Kto UMiE.Szkołę tą tworzyli tacy Profesorowie jak: Szczur-p.Bogucki , Napoleon - p.Wasilewski , Zyzi - p.Dworski , Albin(nazwisko wyleciało) , Beduin - p. Paradziński(chyba?) , Jasiu - p.Czerwiński , Rzeźnik(nazwisko wyleciało) , Barnaba p.Nowacki , p Minta i jeszcze kilku.Kto u Napka biegał do fryzjera? Kto u Szczura po całej lekcji przy tablicy otrzymał 3= ?
Fajne czasy.
Pozdrawiam
Syn p. Minty chodził ze mna do klasy :-) Wasilewski, jeżeli dobrze kojarzę nazwisko, był przez nas nazywany "Katani", był jeszcze Tygrys (nie pamiętam nazwiska, uczył fizyki).
A warsztaty: pamiętam Półsztywnego z przygotowania produkcji i gościa od "elektryki"
taki mały, smieszny z jednym zębem. No i oczywiście p. dyrektora.
mg
ps. Po dokładnej analizie stwierdzam, że jestem jednak absolwentem '94. :-)
Pani Minta - Wychowawczyni (oj sie na użerała z nami oj miała za swoje ). Pan Wasilewski to napoleon , odszedł ze szkoły tak gdzieś w 83? 84? .Na jego miejsce przyszedł taki "miętki" i skończyły się wtedy mundury.Że o czapkach nie wspomnę.
A budę ukończyłem w 86.
Pozdrawiam
Kochani. Do tej szkoły chodził mój śp. wujek. Zdjecia to unikat a wasze uwagi niewiele mnie nie dotyczą. Pogadajcie sobie na priv, nk albo załóżcie strone na facebooku. Pozdrawiam
a wasze uwagi niewiele mnie nie dotyczą. Pogadajcie sobie na priv, nk albo załóżcie strone na facebooku. Pozdrawiam
Ciebie może nie, ale innych moga dotyczyć.
Jeśli będą gadać na priv, to reszta niczego się od nich nie dowie. A te wspomnienia mogą obchodzić wiele różnych osób.
A za odsyłanie do ryjoinkunabułu to chyba będę bany dawał. Wiem, że wielu normalnych ludzi ma tam (o dziwo!) konto, mało tego - jest nawet oficjalne konto FDG na tym portalu... Nie rozumiem tego, ale cóż, takie czasy. Niemniej nie zmuszajmy nikogo do odwiedzin tegoż portalu - jak ktoś chce mieć tam konto - jego sprawa.
A u prosze pisać wspomnienia i zamieszcać zdjęcia dot. CKUMiE w jak największej ilości.
Jeśli Ktoś ciekawy moich wspomnień z CKUMiE (rocznik 80-86 z małą poprawka w klasie IV)
to chętnie się podzielę.Ale o czym by tu pisac?Jeśli zadacie jakieś pytania to chętnie odpowiem i to niekoniecznie na FB
Pozdrawiam
Kurczę ja rozpocząłem w 1989.
"Motyle" były korzystne
Pan Dyrektor Naczk i jego Syrena Bosto (chyba) którą po lekcjach się pchało na prośbę Pana Dyrektora.
Pod UW kręcony film.. niejaki P. Fronczewski i jego "Konsul".
Pani Soboniowa....
To były czasy......
Prof. Reder... i jego "usiądź" 3+
Kto u Napka biegał do fryzjera? Kto u Szczura po całej lekcji przy tablicy otrzymał 3= ?
Mnie Szczur próbował do tego zmusić, ale mu się nie udało Takiej ciszy, jak u lekcjach u niego to nigdy ani później, ani wcześniej nie było. Szkoda, że tak przykro skończył
jaca2003 napisał/a:
Na jego miejsce przyszedł taki "miętki" i skończyły się wtedy mundury.Że o czapkach nie wspomnę.
Pozdrawiam
Ja wspomnę jeszcze o bosmankach
eMGie napisał/a:
rispetto napisał/a:
Obecnie Dyrektorem jest Pan Darek który był Kierownikiem na Warsztatach Zawodowych znajdujących się za Szkołą.
Takie tam wspominki mnie wzięły. Absolwenta 1993 roku CKUMiE
Tak z ciekawości, która klasa, bo też chyba jestem z tego rocznika ?
Ja chodziłem do F (technikum) i jeszcze wtedy p. Darek uczył mnie jeździć na pilniku. :-)
mg
Ja chodziłem do G
Ech, to były czasy. Piwko w barze "Pod Zrębem", wagary na fortach.
A z nauczycieli to jeszcze Żyleta (czyli prof języka rosyjskiego, nazwiska niestety nie pamiętam), prof. Bobowik (polonistka), prof Sala (ten od rzucania granatami ćwiczebnymi i winka w szafce ), prof Dworski (i jego wycieczki na przywitanie wiosny ) oraz wielu, wielu innych. O każdej z tych postaci można godzinami rozmawiać i przytaczać anegdoty
_________________ ...........................................
Pomóż Hanusi jeśli możesz
http://dzieciom.pl/5002
...........................................
Pamiętacie bufet w piwnicy koło szatni?Niezapomniane bułki z jajkiem i herbata z jakimś płynem do mycia naczyń .A tłok w szatni po bosmanki?Wyprawy do bufetu UW po papierosy z metra na wage bez kartek?Tłok w warzywniaku na petli?No i oczywiscie harcerstwo i 5 HDM.Przed rocznica drużyny łazenie "diabłów" po klasach i stęplowanie neofitów?I oczywiscie sala do historii (chyba 314?) Pani prof.Rzewuskiej?I jej lekcje?
Ukrywanie w tej sali toreb z książkami przez wywieszenie jej za okno na hak wystajacy z muru?Albo Jasiu Czerwiński -prof od Fizyki?
Pozdrawiam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum