Cholesterol Cię nie dobije? Ja właśnie skończyłem zabawę z sosikiem do pizzy w wersji lajtowej. Tylko dwa ząbki czosnku (chiński, cienizna) i dwie łychy chilli. Zdrowie już nie to co kiedyś.
Ja tez pieke chleb sama, jeszcze bez zakwasu ale blisko ... no i czekam az ktos sie wezmie za mleko gdanskie, ponoc delicje stolow gdanskich ... ktos probowal?
Pozwolę sobie wrócić jeszcze do rosołu - u mnie w rodzinie odkąd pamiętam jada się rosół z makaronem i ziemniakami jednocześnie . Ziemniaki oczywiście gotowane osobno, dopiero na talerzu łączone z makaronem i rosołem. Babcia spod Warszawki (makaron musi być!), dziadek rodowity Kociewiak (bez ziemniaków nie ma obiadu), podejrzewam, że to wypracowany przez nich kompromis .
Ostatnio zmieniony przez danziger Pią Paź 21, 2011 8:50 pm, w całości zmieniany 1 raz
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum