Witam!
Właśnie kończę pisanie pracy mgr pt."Empora i obudowa organowa z kościoła
pw. Podwyższenia Krzyża świętego w Pruszczu Gdańskim, ich dzieje i problematyka konserwatorska." W ramach pracy muszę dokonać analizy porównawczej z innymi obiektami stąd moja obecność tutaj. Jeżeli wszystko się uda zdobędę tytuł konserwatora zabytków.
Obecnie odbywam praktykę w Quedlinburgu więc służę pomocą jeżeli ktoś potrzebowałby informacji z tych terenów.
Wysłany: Wto Kwi 05, 2011 5:15 pm Witam wszystkich
Cześć wszystkim
Nazywam się marek i interesuję się historią Pomorza,w waszym gronie z pewnością pogłębię wiedzę na temat naszego województwa
Pozdrawiam wszystkich.
Witam. Mam na imię Iza, i tak jak Główny Mechanik jestem Hanyską . Na forum trafiłam w poszukiwaniu informacji o Jelitkowie lat międzywojennych, stąd pochodzą moi pradziadkowie ( mieszkali przy ul.Kaplicznej ). Parę lat temu zakochałam się w tym miejscu i co roku spędzam tam najwspanialszy urlop. Pozdrawiam!
Witam, Nazywam się Piotruś kolekcjonuję wszystko co związane z Pułkami Cesarstwa Niemieckiego stacjonującymi w Gdańsku, szczególnie zaś Leibhusarami.
Obecnie przebywam na końcu świata po powrocie podzielę się zdjęciami mojej skromnej kolekcji;)
Pozdrawiam
_________________ Mit Gott für König und Vaterland
Wysłany: Wto Kwi 12, 2011 11:25 am Witam serdecznie :)
Zgodnie z tradycją i zasadą, jako nowy użytkownik przedstawiam się wszystkim:
jestem z Regionalnego Centrum Wolontariatu w Gdańsku, proszę się nie obawiać,
nie rejestruje się tu, żeby was spamować i zakłócać funkcjonowanie forum.
Chcę pokazać wam propozycję, w których możecie uczestniczyć, po to, aby wasza wiedza została spożytkowana - jeżeli tylko macie ochotę.
Przedstawiam poniżej pierwszą ofertę
Morski Związek Wojskowy
poszukuje animatorów zajęć dla młodzieży. MZW organizuje cotygodniowe zajęcia o tematyce wojskowej.
Osoby zainteresowane pomocą oraz animacją zajęć nie muszą mieć specjalnego wykształcenia,
mile widziane zainteresowania wojskowe, harcerskie, militarystyczne. MZW poszukuje osób powyżej 18roku życia.
Zainteresowani proszeni są o KONTAKT:
Witam wszystkich użytkowników, właśnie dziś powaliło mnie na kolana to iż na tym właśnie forum znalazłem informacje którą próbowałem uzyskać prawie od roku. Fora obcojęzyczne, polska centralna, muzea, i nic, cisza w eterze. A tak że chylę głowę, fajnie że jesteście, postaram się też coś od siebie, w miarę możliwości dawać. Jestem strażakiem , chciałbym odtworzyć ubiór gdańskiego "strażola"z przed 1945. Poszukuje/ z resztą prawie bez powodzenia/ informacji o sopockiej Straży Pożarnej w okresie od powstania, do 1945 roku. Chodzi mi o tradycję, legendy związane z jednostką, postacie. A jak nie jestem "strażolem" to latam z "wykrywką" . Pozdrawiam wszystkich serdecznie.
_________________ szukajcie a znajdziecie...a będzie wam ..odebrane?:)
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum